BEAUTY TALK

Filipa Ledić: ‘Zaštitni faktor i redovna eksfolijacija važan su dio moje rutine‘

Zagrebačka plesačica i model, kojoj je životni plan postati uspješna odvjetnica, otkriva kako je u make-upu postala minimalistica, zašto voli njegujuća ulja te što učini kad joj u nezgodnom trenutku izbije prištić

Moglo bi se reći da Za­­grep­čanka Filipa Ledić (22) pleše kroz život - započela je još u vrtiću, a sada je članica trupe Larise Lipovac, s kojom je nastupala u televizijskom showu "Masked Singer", pleše i u kazališnim predstavama te na raznim glazbenim događanjima, a usput se bavi pjevanjem i glumom - jer želi biti "trostruka" umjetnica. Uz to radi kao model te završava studij prava, s namjerom da postane odvjetnica. Na pitanje kako sve to stigne, Filipa odgovara da su najorganiziraniji i najefikasniji oni ljudi kod kojih nema praznog hoda.

"Ples me naučio iznimnoj discipliniranosti. Odavno sam postala stručnjakinja za upravljanje vremenom", kaže svestrana Filipa, koja u prepun dnevni raspored stigne još "utrpati" i sveobuhvatnu beauty rutinu.

KRALJEVSKA HIDRATACIJA

Oduševljena sam kremom Dynasty s kojom moja suha koža dobiva obilje vlage. Hit proizvod brenda Beauty of Joseon nadahnut je drevnom prirodnom medicinom što potječe iz doba korejske kraljevske dinastije Joseon. Krema Dynasty sadrži vodice dobivene iz rižinih mekinja i korijena ginsenga što pružaju dugotrajnu hidrataciju. Jedan od najvažnijih koraka u njezi mi je zaštita od sunca, koju ne propuštam čak ni u zimskim mjesecima, kao i redovna eksfolijacija - pogotovo u periodima kad se intenzivnije bavim plesom i modelingom. Za to koristim NovExpert piling-losion koji sadrži AHA i PHA kiseline te cink pa tijekom noći nježno potiče eksfolijaciju kože, obnavljajući je i smanjujući nepravilnosti.

image

Hidratantna krema Beauty of Joseon Dynasty prava je blagodat za suhu kožu

PRESS

LJEKARNIČKA PASTA PROTIV PRIŠTIĆA

Premda moj ten nije jako zahtjevan, povremeno se pojavi i poneki prištić, najčešće u stresnijim razdobljima, kada mi se odjednom preklopi mnogo poslovnih i fakultetskih obveza. Tada me uvijek spašava pasta za ublažavanje akni koju izrađuju u Gradskim ljekarnama Zagreb, a koristim je još od osnovne škole.

MINIMALISTIČKA ŠMINKA

U mojim srednjoškolskim danima bio je popularan full glam make-up pa sam i sama neumjereno koristila šminku. Koža mi se sjajila od highlightera i ljuštila jer je bila isušena puderom. S vremenom sam se uvjerila u ono "manje je više" i danas njegujem prirodan izgled, šminka mi je minimalistička, bez pudera. Ako mi je baš potreban proizvod veće prekrivne moći, koristim It Cosmetics CC kremu. Inače nanesem samo korektor Maybelline Instant Anti Age Eraser, tek toliko da ujednačim ten, stavim ruž MAC Velvet u nijansi Teddy, dodam malo rumenila i uvijem trepavice - pa maskaru ponekad ni ne stavim. Prije nekog važnijeg događanja make-up prepuštam profesionalnim vizažistima poput Nine Pejnović te Mateje Mušić, osnivačice brenda Say Lashes.

image

Za jačanje obrva i trepavica - Olival Ricinus ulje i korektor Maybellie Instant Anti Age Eraser

PRESS

‘NUDE‘ NIJANSE NA NOKTIMA

Rekla bih da sam antitalent za dotjerivanje noktiju. Stoga već godinama idem na manikuru i pedikuru u zagrebački Mint beauty boutique. Najomiljenije su mi "nude" nijanse lakova koje su u salonu prozvali Filipinim bojama jer svaki put stavljamo neku od njih.

PRIRODNA PLAVUŠA

Ne bojim kosu (odmalena sam vrlo svijetla plavuša), nego samo jedanput u pola godine stavim pramenove i "hladniji" preljev - u izvedbi frizerke Teute Mesaroš. Kako obožavam njegu uljima, za kosu koristim superhranjivu mješavinu za kosu L‘Huile de Leonor Greyl, a za ostale dijelove tijela - Olival Ricinus za jačanje obrva i trepavica te Jana Nails 24K Gold ulje za njegu kožice oko noktiju, koje katkad dodajem u kremu za ruke.

image

Ljetni parfemski favorit Narciso Rodriguez Pure Musc, a L‘Huile de Lenor Greyl superhranjivo ulje daje sjaj i mekoću kosi.

PRESS

OMILJEN PARFEMSKI TROJAC

Tri su parfema kojima sam vjerna ovisno o dobu godine. Moj ljetni favorit je lagan i prozračan cvjetno-mošusni Narciso Rodriguez Pure Musc. Jesen i proljeće uljepšava mi Pierre Guillaume Superlady s notama magnolije i ušećerene jabuke, a zimi mi najbolje odgovara Armani Privé Rouge Malachite što odiše tuberozom, jasminom, ružičastim paprom i kaduljom.

VRUĆI PILATES

Ples mi je podario lakoću pokreta i skladnu liniju, što mi itekako pomaže u svijetu modelinga. Kondiciju održavam i pješačenjem, plivanjem te vrućim pilatesom u zagrebačkom studiju HotHabitat.

image

Ruž MAC Velvet u nijansi Teddy

PRESS

BAKINA KUHINJA

Volim kuhati, ali često ne stignem zbog obveza. Pazim da mi se prehrana temelji na hranjivim prirodnim namirnicama i zdravim masnoćama, a pritom rado iskušavam razne kombinacije okusa. Trenutno su mi omiljene slane zobene pahuljice s bademima te kajgana s avokado tostom i maslinovim uljem. Sve što moja baka skuha također mi je na popisu najdražih jela, a osobito "noklice" s graškom i piletinom te riba na sve moguće načine.

Linker
21. travanj 2024 06:58