VEDRAN PETEH/CROPIX
PRED OGLEDALOM

Glumici Niki Grbelji najvažnija je hidratacija kože, a obožava i funky manikure

Minimalna šminka, prirodni uvojci, kapljica najdražeg parfema i pokoji njegujući tretman - baza su dobrog izgleda 22-godišnje glumice koja je debitirala u filmu ‘Hotel Pula‘ i osvojila nominaciju za Zlatni Studio.

Minimalna šminka, prirodni uvojci, kapljica najdražeg parfema i pokoji njegujući tretman - baza su dobrog izgleda 22-godišnje glumice koja je debitirala u filmu ‘Hotel Pula‘ i osvojila nominaciju za Zlatni Studio.

Premda je za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Najbolje novo lice u kazalištu i na filmu nominirana zbog uloge u filmu "Hotel Pula" redatelja Andreja Korovljeva, s kojom je debitirala na festivalu u Puli, 22-godišnja glumica Nika Grbelja jednako je uspješna u kazališnom svijetu. Plavokosa Zagrepčanka, koja se prije tri godine preselila u Rijeku zbog studija glume i medija na tamošnjoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, nedavno je postala članica ansambla HNK-a Ivana pl. Zajca kao privremena zamjena za kolegicu. Gluma joj, kaže, pomaže u jačanju samopouzdanja, ali na njeno "bolje ja" utječu i mali rituali ljepote. Nika nam otkriva koji su joj pritom najdraži kozmetički saveznici.

Ljepotu nosiš u sebi

- Otkako studiram glumu, imam mnogo više samopouzdanja. Osim toga, ona mi služi kao podsjetnik da najdragocjeniju ljepotu nosim u sebi. Možda je klišej, ali stvarno je tako. Nijedna krema ni serum mi neće pomoći ako se iznutra osjećam loše, zato se ne kaže uzalud da je lijepa žena - sretna žena. No, priznajem da mi pomažu moji njegujući rituali. Imam dosta zahvalnu kožu lica, koja me "izda" samo povremeno, u nekim stresnim situacijama - u onim danima u mjesecu, ako jedem brzu hranu...

Hidratacija kao ključ

- Ne odlazim ni na kakve kozmetičke tretmane, ipak sam u ranim dvadesetima, ali vodim računa da mi je koža lica dobro hidratizirana. Ujutro i navečer očistim lice pjenušavim gelom CeraVe ili jednako nježnim čistačem na bazi krastavca Kiehl‘s, a ako taj dan na sebi imam šminku, navečer je skidam bademovim uljem ili gelom Neutrogena Clear and Soothe. Na kraju nanesem hidratantnu kremu Kiehl‘s Ultra Facial, bademovo ulje i serum s vitaminom C The Ordinary. Svakih nekoliko dana radim piling lica i pritom koristim Dermalogica daily microfoliant.

image

Glumica Nika Grbelja

VEDRAN PETEH/CROPIX

Život bez mesa

- Pesketarijanka sam, što znači da ne jedem meso, ali jedem ribu te puno povrća i žitarica. Redovito uzimam vitamin B12 kako bih nadoknadila nedostatak mesa i mesnih proizvoda. No, bit ću iskrena: jutro započinjem cigaretom i kavom, a večer završavam skrolanjem po Instagramu - što se ne ubraja u zdrave životne navike. Ne stignem ići na treninge, ali vježbam doma - uz online fitness Move with Nicole i Yoga with Adriene. Što se tiče njege tijela, nakon svakog tuširanja obilato nanosim L‘Occitaneovo koncentrirano mlijeko od badema ili Nivea smooth sensation body milk.

Grunge make-up

- Ne šminkam se svaki dan, samo vikendom za izlaske ili uoči nekih svečanih prigoda. Najviše sam o šminkanju naučila od vizažistice Snježane Gorup, koja mi je dala dva važna savjeta - da ne izlazim bez SPF-a i da uz sebe uvijek imam Labello. Najviše mi se sviđa grunge stil šminkanja, na koji se, doduše, rijetko odvažim - uglavnom samo počešljam obrve, stavim rumenilo i na trepavice malo maskare, a to je uvijek Max Factor 2000 Calorie.

image

Jede ribu i puno povrća te žitarica

VEDRAN PETEH/CROPIX

Prirodna plavuša

- Kosa mi je prirodno plava i trudim se što manje eksperimentirati s njom. Neko vrijeme mi se sviđala ideja o pramenovima, ali bih nakon svakog takvog pothvata iz frizerskog salona izišla očajna. Prošlog proljeća sam odrezala šiške na vrlo kratko, nešto poput Angeline Jolie u filmu "Prekinuta mladost", a sad ih opet puštam... Njegujem ih šamponima i regeneratorima s arganovim uljem, jednom tjedno stavim masku Ziaja, a često nakon pranja stavim i Aussie 3 Miracle Oil.

Miris kao podsjetnik

- Mislim da si nikad u životu nisam kupila parfem, uvijek kradem mamine. Volim kada me parfem podsjeća na neku osobu, pa eto ovim putem molim Juditu Franković da mi otkrije koji parfem koristi, jer uvijek savršeno miriše. Sviđaju mi se Dolce&Gabbana Light Blue i Jo Malone Mimosa & Cardamom, koji me također podsjeća na jednu dragu osobu.

image

Sviđaju joj se parfemi Dolce&Gabbana Light Blue i Jo Malone Mimosa & Cardamom

VEDRAN PETEH/CROPIX

Funky nokti

- Iako nisam pobornica neupadljivih noktiju i neutralnih nijansi, zbog predstava u kojima nastupam moraju biti upravo takvi. No, kada sam slobodna, stavljam lude boje, na početku ljeta obavezno odem na neki šašavi trajni lak. Primjerice, ružičasti sa šljokicama.

image

1. Aussie 3 Miracle Oil za sjaj i omekšavanje kose nakon pranja; 2. Kad na sebi ima parfem Jo Malone Mimosa & Cardamom, uvijek se sjeti jedne drage osobe; 3. Godinama je vjerna Max Factor 2000 Calorie maskari; 4. Kiehl‘s Ultra Facial krema pruža joj dovoljno hidratacije; 5. Nokte voli lakirati ludim bojama; 6. Šminku s lica odstranjuje s Neutrogena Clear & Soothe gel

PRESS/GLORIA EDIT
Linker
28. travanj 2024 17:53