DENISKOMAROV GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
RETINOL-MANIJA

Hit sastojak nalazi se i u kremama za područje oko očiju - evo zašto ih koristiti

Zvuči kao pretjerivanje, ali njihov učinak je stvarno nevjerojatan, ali s njihovom primjenom treba pripaziti jer se radi o moćnom sastojku.

Zvuči kao pretjerivanje, ali njihov učinak je stvarno nevjerojatan, ali s njihovom primjenom treba pripaziti jer se radi o moćnom sastojku.

Kreme za područje oko očiju s retinolom žare i pale beauty-scenom. Nakon što smo otkrili što sve retinol može napraviti za kožu lica, a zatim - ako ste napredni korisnik - i kožu cijelog tijela, kreme za ovo osjetljivo područje sada u formulu unose svemogući sastojak koji koži daje ujednačeni ton, zaglađenost, i najvažnije - puuuno manje sitnih linija i bora.

image

Tata Harper Boosted Contouring Eye Balm, 292,65 €

PROMO TATA HARPER

Na prvi pogled, krema za oko očiju je jedan vrlo redundantan korak u njezi kože. "Zašto moram dodatno kupovati kremu za oko očiju? Zašto se oko očiju ne može nanijeti krema koju već koristim za lice? U čemu je razlika?" E, pa odgovor je - zašto ne. S druge strane, zašto da.

image

The INKEY List Retinol Eye Cream Krema za područje oko očiju, 14,29 €

PROMO

Kreme za područje oko očiju formulirane su specijalno za tanku i osjetljivu kožu koja je sklonija gubitku elastičnosti od drugih dijelova lica, a osim toga sklonija je pojavi bora i sitnih linija. O podočnjacima da i ne govorimo. Sve to, uz svakodnevne stresove ili nedostatak sna (ili oboje), može uzrokovati tamne kolutove i natečenost. Dobra vijest je da za svaki problem postoje rješenja u tubici s oznakom "eye-cream" koja obećavaju čuda, dok su formule s retinolom posebno učinkovite. Ali što točno radi krema za područje oko očiju s retinolom i zbog čega je toliko voli beauty scena?

image

La Roche Posay Redermic Retinol Yeux, 34,97 €

PROMO LA ROCHE POSAY
Što točno radi krema za područje oko očiju s retinolom?

Moćan sastojak protiv znakova starenja, retinol je zapravo derivat vitamina A, koji u koži potiče proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu sitnih linija i bora, a u isto vrijeme "posvjetljuje" tj. daje blistavost koži oko očiju, što naš mozak registrira kao mladenački sjaj. Pored različitih kiselina, kao npr. salicilne i pantenola, jedan je od rijetkih kozmetičkih sastojaka koji doista "nešto radi na koži".

image

Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex, 75.52 €

PROMO DERMALOGICA

Poznat je kao snažan kozmetički sastojak, s kojim treba paziti, pogotovo ako ste početnik. Ako ga prvi put koristite, koža može reagirati preosjetljivošću i neumjerenom fotosenzibilnošću, pa se zbog toga koristi isključivo noću, uz preporuku nanošenja UV-filtera svaki dan. Kad su kreme za područje oko očiju u pitanju, baš iz tog razloga u formulacijama najčešće nalazimo postotak od samo 0,1%.

image

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Eye Cream, 80,39 €

PROMO ELIZABETH ARDEN
Kako početi?

Baš kao i kod krema s retinolom za lice, s kremom oko očiju s istim sastojkom treba početi pažljivo, tretmanima jednom tjedno. Ako ne primijećujete nikakvu nelagodu na koži oko očiju, ili naglo crvenilo, tada možete početi koristiti periodično svaka tri dana, pa periodično svaka dva dana, i na kraju—ako imate sreće—svaki dan.

image

ILIA Bright Start Activated Eye Cream, 61.00 €

PROMO ILIA
Linker
28. travanj 2024 07:52