SHUTTERSHOT EDITORIAL/PROFMEDIA
Skincare trikovi

Imamo 9 savjeta za besprijekornu kožu eksperta koji njeguje Gigi, Irinu i Emily

Najljepše žene svijeta svoju kožu povjeravaju upravo njemu - od priprema za velike red carpet evente do preporuke proizvoda i tretmana koje koriste.

Najljepše žene svijeta svoju kožu povjeravaju upravo njemu - od priprema za velike red carpet evente do preporuke proizvoda i tretmana koje koriste.

Što povezuje najpoznatija lica s modne scene koja se pojavljuju u editorijalima i na naslovnicama svjetski poznatih magazina - Irinu Shayk, Gigi Hadid, Emily Ratajkowski? Predivna i blistava koža za koju je zadužen ekspert i dermatolog Fabricio Ormonde. Ormonde je poznat po holističkom pristupu njegovanja kožu koji kombinira s inovativnim tehnikama i sastojcima, pa manje od botoksa ili fillera, preferira kvalitetni skincare koji dugoročno čini kožu blistavom i glatkom.

"Moja filozofija nije agresivna već progresivna. Vjerujem u konstantni pristup s mjerom i preparate za njegu koji nude bolje i održivije rezultate od agresivnih i brzinskih rješenja, a k tome mogu narušiti mikrobiom kože i epidermu", komentirao je za strane medije. Njegova holistička skincare rutina uključuje stimulaciju kolagena, oblikovanje mišića lica i zatezanje kože uz LED tehnologiju i mikrovalove. No osim naprednih gadgeta i luksuznih preparata, ključ dobre kože zahvaljuje navikama i rutinama njegovanja koje može primijeniti svatko od nas. Izdvajamo devet njegovih savjeta.

Svakodnevno nanosite zaštitu od sunca

Ne samo kako bi koža ostala mladolika, sjajnija i glatka, već kako bismo se zaštitili od iritacija i karcinoma kože. SPF je ključni dio svake rutine njegovanja, neovisno je li riječ o njezi teen ili odrasle kože lica. Na tržištu su zastupljeni različiti SPF preparati pa jedino što preostaje je pronaći onaj koji najbolje odgovara tenu.

image

Serum sa zaštitnim faktorom 30 MARA Sea Kale Sunscreen Sérum SPF 30

Promo

Ne ‘kopajte‘ po koži

Kao i prvo pravilo, ovo je već dovoljno jasno, no nije na odmet ponoviti. Istiskanje prištića, često dodirivanje lica i češkanje mogu stvari učiniti još gorima zato - samokontrola je ključ.

Po potrebi mijenjajte

Ako ulazite u menopauzu ili ste trudni, prilagodite rutinu njegovanja potrebama kože. Isto se odnosi na promjenu godišnjih doba, promjenu okruženja i stila života - koža ne zahtijeva uvijek iste preparate.

Nemojte pretjerati s eksfolijacijom

Kod eksfolijacije, vrijedi pravilo manje je više. Kemijski piling (ili mehanički) sjajan je dodatak rutini, no prečesto korištenje snažnih preparata može izazvati iritaciju i crvenilo. Ovisno o potrebama i stanju kože, jednom do tri puta tjedno je sasvim dovoljno.

image

Losion za eksfolijaciju i pročišćavanje lica Biologique Recherche Lotion P50

Promo

Budite hidratizirani

Ovo pravilo odnosi se na dovoljan unos vode kroz dan - što neće samo utjecati na izgled i stanje kože već cijeli organizam. Također, pobrinite se da je koža hidratizirana tako što ćete u rutinu uključiti preparate obogaćene hijaluronskom kiselinom koja zateže lice, ispunjava bore i daje mu zdravi sjaj.

image

Hidratantni booster za noćnu njegu Eucerin Hyaluron-Filler i hidratantni booster Eucerin

Promo

Pravilno čišćenje lica

Svi oni skupi proizvodi neće napraviti puno ako se nanose na lice koje nije pravilno očišćeno. Prije nanošenja preparata, pa barem to bila samo hidratantna krema, potrebno je očistiti lice od prljavštine, masnoće i make-upa. Izbjegavajte umivanje u vrućoj vodi kako biste izbjegli isušivanje.

image

Mlijeko za čišćenje osjetljive kože La Roche-Posay

Promo

Pobrinite se za beauty sleep

Beauty sleep nije jedan od mitova u ljepoti - a i ne moramo naglašavati da nedovoljno sati sna ne utječe samo na izgled već i na zdravlje cijelog tijela kao i koncentraciju i stanje uma. Dakle, barem sedam do osam sati sna je nužno.

Uložite u retinol

Kada govorimo o obnovi i poboljšanju teksture kože, retinol je izbor broj jedan. uvodite ga u rutinu postepeno kako biste izbjegli neželjene reakcije i oštećenja kože - uvrstite ga u rutinu jednom do dva puta na tjedan, a zatim s vremenom pojačavajte dozu.

image

Snažan serum protiv bora s retinolom Kiehl‘s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Promo

Potražite savjet profesionalca

Ovo je posebno važan savjet u današnjoj atmosferi kada se na društvenim mrežama svakodnevno pojavljuju novi "skincare eksperti" koji nemaju zaleđe niti su se školovali za dermatologe. Ako vas muči određeni problem s kožom, svakako se posavjetujte sa stručnjakom - prije nego što isprobate savjete s Facebooka, Instagrama ili TikToka.

Linker
26. travanj 2024 16:47