Jača kožnu barijeru

Jackpot za kožu: Ovo je nova hranjiva krema za osjetljivo lice

Novi proizvod Dermalogica UltraCalming linije namijenjen je obnovi zaštitne barijere kože, poticanju prirodne sinteze ceramida i prekidanju začaranog kruga osjetljivosti kože.

Gotovo 70% svjetske populacije svoju kožu smatra osjetljivom ili preosjetljivom što čini ovu problematiku jednom od najčešćih kožnih tegoba. Povremeno ili učestalo crvenilo i iritacija, suhoća, pucanje kože, svrbež, perutanje i žarenje nešto su s čime se osobe s osjetljivom ili preosjetljivom kožom susreću gotovo svakodnevno. No uzroci pojave ovih simptoma nisu jednaki za sve, kod nekih je prisutan nasljedni faktor dok kod drugih na pojavu ovih tegoba utječu vanjski i unutarnji čimbenici. Stres, prehrana, kozmetika i okoliš u kojem boravimo samo su dio uzroka, a rješenje i nije tako jednostavno jer većina proizvoda uglavnom djeluje na simptome, a ne na sam uzrok.

Međutim, bez obzira na razlike u uzroku te učestalosti i intenzitetu pojave simptoma, svima s osjetljivom ili preosjetljivom kožom zajednička je narušena zaštitna barijera. Konkretno, riječ je o površinskom sloju kože koji je zadužen za sprječavanje gubitka vlage te prodora iritirajućih tvari i koji se sastoji od korneocita te lipidnog matriksa s ceramidima. Upravo nedostatak ceramida oštećuje barijeru zbog čega je koža podložnija vanjskim utjecajima i transepidermalnom gubitku vlage, a rezultat toga suha je, osjetljiva, crvena i gruba koža koja ne može sintetizirati dovoljno ceramida.

image
JOHN PAVLISH

Stabilizing Repair Cream, novitet Dermalogica UltraCalming linije, kreiran je upravo na tim spoznajama i kroz nježnu balzamsku teksturu donosi olakšanje već nakon prvog korištenja. Osim toga pomoću Dermalogica Ceramide-Building Complexa, hranjivih lipida s fitosterolima i molekulama nalik na ceramide koji potiču sintezu vlastitih ceramida dugoročno "stabilizira" kožu jačajući njenu zaštitnu funkciju. Tako osnažuje lipidnu barijeru i pridonosi očuvanju vlage zbog čega koža postaje otpornija, čvršća i zdravija.

image
JOHN PAVLISH
image
JOHN PAVLISH

U neovisnom in vitro testiranju u kojem je sudjelovao 31 ispitanik s umjerenim do vrlo teškim eritemom, odnosno crvenilom, pokazalo se da Stabilizing Repair Cream već 48 sati nakon nanošenja potiče proizvodnju ceramida za 88%. Ispitanici su proizvod nanosili dva puta dnevno, a rezultati nakon 8 tjedana pokazali su znatno bolju hidrataciju, smanjenje crvenila i peckanja te općenito smanjenu osjetljivost kože. Zbog kombinacije prirodnih biljnih ekstrakata ovaj proizvod nazivaju škrinjicom blaga za osjetljivu kožu. Biljka Myrothamnus flabelliofolius, koju još nazivaju "biljkom uskrsnuća" zadužena je za obnavljanje lipidne barijere, smanjenje pojave bora i hidrataciju kože čineći ju blistavom i glatkom. Tasmanski papar koji se također nalazi u ovom proizvodu prepun je spojeva koji ublažavaju svrbež i peckanje te uklanjaju osjećaj nelagode, a ekstrakt korijena punarnave bogat je hidroksibenzojevim spojevima koji ublažavaju peckanje i žarenje te smanjuju pojavu crvenila. Za hidratacijski i umirujući efekt zadužena je i biljka cica koja, osim što smanjuje transepidermalni gubitak vode stvarajući film na vanjskom sloju kože, smanjuje i crvenilo te dehidracijske linije i bore. Lactobacillus ferment koji također sprječava gubitak vlage i održava optimalnu hidrataciju dodan je za jačanje kožne barijere i smanjenje suhoće.

image
JOHN PAVLISH
image
JOHN PAVLISH

Dermalogica UltrCalming Stabilizing Repair Cream namijenjen je osjetljivoj i reaktivnoj koži, onoj s crvenilom i mrljama, koži koja se ljušti ili puca zbog manjka vlage te koži koja svrbi, pecka ili je sklona aknama. Pritom, ova je obnavljajuća krema veganski proizvod načinjen cruelty free tehnologijom, a uz to je pročišćena od svih tvari koje mogu nepovoljno utjecati na kožu i izazvati dodatnu iritaciju.

image
JOHN PAVLISH
Linker
14. travanj 2024 21:39