Shutterstock
Jednostavna i kul

Jennifer Aniston jednim proizvodom svako jutro umiva lice: Beauty gurui ga baš ne odobravaju

Zvijezde sve češće odabiru prirodna i jednostavna rješenja za ljepotu i zdravlje.

Zvijezde sve češće odabiru prirodna i jednostavna rješenja za ljepotu i zdravlje.

"Priroda nam daje lice koje imamo u dvadesetima, a na nama je da zaslužimo lice koje ćemo imati u pedesetima", jedna je od poznatih izjava ikone stila i ljepote Coco Chanel. Brojne svjetski poznate zvijezde u posljednje vrijeme sve češće saveznika i za održavanje unutarnje i vanjske ljepote traže upravo u prirodi. Svjetski beauty portali ističu kako je najveći celeb trend za sezonu jesen/zima upravo prirodni look, sve više zvijezda pokazuje kako izgledaju bez šminke i na društvenim mrežama se ne opterećuju magazinskim standardima ljepote. Samo jedan od recentnih primjera za to je Pamela Anderson, koja se pojavila u Netflixovom dokumentarcu "Pamela, a love story" bez trunke šminke, a istu je stvar činila i na crvenim tepisima diljem svijeta. "Ponekad moraš izazvati ljepotu", rekla je Anderson Vogueu.

Iako na raspolaganju imaju cijeli niz (ne)invazivnih visokotehnoloških metoda za očuvanje mladolikosti i svježine, za njegu lica, tijela, kose i organizma generalno, zvijezde sve češće odabiru prirodna i jednostavna rješenja. A neke od njih rade to posebno dobro te uvijek izgledaju njegovano; sa sjajnom kožom, zdravom kosom i čvrstim noktima, čak i kad ne nose ni trunku šminke. Beyoncé, Jennifer Lopez, Miley Cyrus, Oprah Winfrey, Alicia Keys, Kate Hudson, Priyanka Chopra i Jennifer Aniston na listi su diva koje odišu prirodnom ljepotom pa smo istražili koje prirodne sastojke koriste u njezi i za očuvanje svojega zdravlja. Radi se o sastojcima koji su dostupni baš svima, a u dm katalog za listopad možete pronaći proizvode od tih sastojaka po odličnim cijenama.

Beyoncé

Beyoncé je nadimak Queen B (što se na hrvatski može prevesti i kao "pčela matica") zaradila zahvaljujući svojem iznimnom glasu, moćnom nastupu i karizmi, a njezini fanovi u skladu s time sebe nazivaju Beyhiveom. No manje je poznato da pjevačica, osim fanovske, ima i pravu koloniju pčela.

"Znam da je to prilično nasumično, ali posjedujem dvije prave košnice s pčelama. Konkretno, imam oko 80 tisuća pčela i svake godine proizvedemo stotine tegli meda. Počela sam s košnicama jer moje kćeri, Blue (11) i Rumi (6), imaju teške alergije, a med ima brojna ljekovita svojstva", izjavila je Beyoncé prošle godine za Vogue.

image
Profimedia

Još ranije je otkrila kako je u vrijeme pandemije stvorila "rituale inspirirane prošlim generacijama" kojima je dodala vlastiti ‘tač‘, a uključuju upravo korištenje meda. Gusti pripravak od nektara opjevala je čak i u pjesmi "Pure/Honey" s novog albuma "Renaissance".

Inače, med je ljekovita superhrana koja je odlična za imunitet, što je možda jedan od razloga zbog kojih Beyoncé bez problema ostaje zdrava na ogromnim turnejama, od kojih je posljednja trajala čak pet mjeseci. Med fitokemijska, protuupalna, antimikrobna i antioksidativna svojstva te brojne zdravstvene prednosti. Može potaknuti zacjeljivanje rana i opeklina, poboljšati imunitet, riješiti probleme s probavom, umiriti upalu grla i kašalj te poboljšati zdravlje mozga. S obzirom da je jesen doba kad nam nerijetko pada imunitet, u dobro je znati da je u dm-u u listopadu po posebnoj cijeni dostupan Apibronhialov sirup na bazi meda koji je odličan za rješavanje problema s dišnim putevima.

Jennifer Lopez

Iduća na listi diva koje za ljepotu i zdravlje koriste sastojke iz prirode je Jennifer Lopez. Svoju glatku i sjajnu kožu duguje maslinovom ulju.

"To je tajna koju koristim godinama. Maslinovo ulje doista pomaže koži", nahvalila ga je pjevačica na službenoj stranici svog brenda kozmetike J Lo Beauty, a sastojak još naziva i "tekućim zlatom".

Jedna je linija kozmetike posvećena upravo proizvodima od masline. Ulje obiluje korisnim sastojcima za kožu, kao što su esencijalne masne kiseline, antioksidansi koji štite od oštećenja, a ima i protuupalna svojstva. Također hidratizira, a zanimljivo je da koža, jednom kad na nju stavite maslinovo ulje, upije samo onoliko koliko joj je potrebno, dok ostatak nakon nekog vremena možete ukloniti ručnikom.

image
Shutterstock

Medijima je ispričala kako je oduševljenost ovom namirnicom nešto što se u njezinoj obitelji prenosi s generacije na generaciju.

"Moja je mama uvijek govorila da je maslinovo ulje lijek za sve. Kad god bi mi kosa, koža ili nokti bili suhi, vratila bih se maslinovom ulju", rekla je Lopez Graziji.

Uz Jennifer, u kontekstu maslinovog ulja nužno je spomenuti još jednu divu – Sophiju Loren, ikonu koja je, među ostalim, postala sinonim za dostojanstveno starenje, a koja je više puta izjavljivala kako maslinovo ulje koristi kao regenerator, hidratantnu kremu i kupku. Osim toga, isticala je i da je njezina prehrana mediteranska, s malo ugljikohidrata, lagana, i – naravno - s puno maslinovog ulja.

Osim maslinovog ulja, još jedan sastojak s Mediterana osvaja beauty industriju, ali i Jennifer Lopez, a radi se o magarećem mlijeku. Neki ga, kako bi opisali razmjere trenda, slikovito nazivaju "nova puževa sluz". Upotreba magarećeg mlijeka za njegu kože datira u drevna vremena – zbog hranjivih i anti age svojstava koristila ga je čak i Kleopatra, za koju se zna da se kupala u kadi ispunjenoj ovom tekućinom. Magareće je mlijeko bogato vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama, koje zajedno djeluju na hranjenje i hidrataciju kože. Također sadrži visok nivo laktoze i kazeina, koji pomažu u eksfolijaciji i osvjetljavanju tena.

U svojoj ga beauty rutini, osim Jennifer Lopez, koriste Kim Kardashian, Victoria Beckham (koja čak ima liniju proizvoda za kožu s ovim sastojkom) i Miranda Kerr. Ako želite imati njegovanu kožu poput njihove, svakako probajte Penelope kremu za ruke i tijelo, koja spaja najbolje od maslinovog ulja i magarećeg mlijeka, vlaži i dubinski hrani kožu, a formulirana je s preko 97 posto prirodnih sastojaka i vitamina.

image
Hanza Media

Oprah

Jeste li znali da kozje mlijeko ima pH od 6,4 do 6,7, sličan onome koji ima ljudska koža, što je savršen spoj za njegu? Oprah Winfrey je toga itekako svjesna, a rekla je da obožava ovaj sastojak u kozmetici.

image
Shutterstock

"Posebice za njegu ruku, kojima u zimskim danima uvijek dobro dođe ekstra ljubav", izjavila je ova zvijezda, koja ima običaj ususret blagdanima na svojem portalu Oprah Daily objaviti svoje godišnje shopping favorite kako bi inspirirala svoje pratitelje za božićne i novogodišnje darove. Upravo tamo je istaknula kremu za ruke s kozjim mlijekom koje dolazi s farmi diljem Amerike. Preporukama ove TV velikanke vjeruju milijuni diljem svijeta, dijelom i zbog toga jer ona i njezin tim doista testiraju proizvode koje promoviraju, a, među ostalim, najboljima dodjeljuju i beauty nagradu O-Ward.

Kozje mlijeko obiluje vitaminima, mineralima, masnim kiselinama, AHA kiselinama i trigliceridima koji djeluju na hranjenje, hidrataciju, nježno pilingiranje i obnovu barijere vaše kože - sve jednim sastojkom. Osim za kožu, ono je dobro i za kosu. Ziaja ima masku za kosu na bazi proteina kozjeg mlijeka za jačanje suhe i oštećene kose. Obnavlja narušenu strukturu kose i poboljšava njenu fleksibilnost. Osim maske, imaju i druge proizvode za njegu kose, a oni su ovoga mjeseca u dm-u na akciji 2+1 gratis.

Alicia Keys

Da njega nije samo ono što stavljamo na kožu, već i ono kako se osjećamo unutra, vrlo dobro zna pjevačica Alicia Keys, koja je u intervjuima i videima u kojima je otkrivala svoju skincare rutinu objašnjavala kako je uvijek počinje ritualom paljenja svijeće. I to svijeće vlastitog brenda Soulcare, čije ime govori puno o Alicijinom svjetonazoru.

Brojni proizvodi njezinog brenda sadrže kokos, posebice kokosovo ulje, koje je odlično za skidanje šminke. A Alicia je poznata po tome da više voli skidati nego nanositi šminku te jedna od prvih celebrityja koji su normalizirali fotografiranje za društvene mreže bez proizvoda za uljepšavanje.

Kokosovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama i stotinama godina se koristi kako bi hidratiziralo, umirilo i nahranilo kožu. Neodoljiv miris kokosa dostupan je i u prehrambenim proizvodima, a u novom dm katalogu izdvaja se alpro napitak od kokosa izvor je vitamina B12 koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, a sigurno bi ga odobrila i autorica hita "This Girl is on Fire".

image
Shutterstock

Kate Hudson

Glumica Kate Hudson, zvijezda filma "Kako se riješiti frajera u deset dana", pak, više od kokosa voli matičnu mliječ. Ona je jedna od onih koji smatraju da je manje više, pa je u nekoliko navrata u medijima izjavljivala kako za lice i celulit koristi kremu koja se u supermarketima može kupiti tek za nekoliko dolara. A jedan od glavnih njezinih sastojaka je matična mliječ.

"To su kreme koje možete staviti na lice ili tijelo, pa čak i koristiti protiv osipa od pelena za djecu", rekla je Hudson u jednom televizijskom gostovanju. Krema o kojoj govori po sastavu je zapravo košnica u malom: uz matičnu mliječ, tu su i pčelinji vosak, med, pčelinji pelud te propolis.

"Nigdje ne putujem bez svoje kreme. Stavljam ju na kosu, kapke, usne, a nudim je i djeci. Koristim ju doslovno za sve", rekla je glumica, piše NewBeauty.

Dodala je da uvijek isprobava nove proizvode, no ako ima osjećaj da joj koža ne reagira na njih, uvijek se vraća provjerenom receptu.

image
Shutterstock

Obnova stanica jedna je od glavnih prednosti matične mliječi za kožu. Ona usporava prerano starenje kože i smanjuje tamne mrlje povezane s dobi. Osim u kremama, odlična je kao suplement jer jača imunitet. Iznimno je korisna i za ljude koji imaju problema s astmom ili bolesti jetre, ali i za zarastanje prijeloma kosti te smanjenje kožnih bolesti. Ako ste u potrazi za takvim dodatkom prehrani - Ortis matična mliječ je organsko rješenje i jedinstven proizvod koji dolazi u obliku napitka, idealan za cijelu obitelj.

Priyanka Chopra

Glumica Priyanka Chopra nije zaboravila svoje indijske korijene pa je otkrila kako za njegu tijela koristi ubtan, tradicionalni ajurvedski pripravak koji čini čuda za kožu. Ubtan je zapravo gusta pasta koja se dobiva tako da sameljete 7-8 prethodno namočenih i oguljenih badema i pomiješate ih s jednom šalicom brašna od slanutka, pola šalice zobenih pahuljica, žlicom praha neema, pola žlice kurkume i dovoljno ružine vode. Jednom kad dobijete gustu pastu, ubtan se nanosi na tijelo i, kad se osuši, ispire vodom. Pripravak čisti i duboko eksfolira kožu, uklanja prljavštinu, nečistoće i otapa pore, istovremeno je hraneći.

"Ubtan je bio način hidratacije kojeg je koristila moja mama. Radila mi je pilinge s njim kad sam imala 16 godina", rekla je Chopra za indijski Vogue, dodajući kako ju ova metoda nikada nije iznevjerila.

image
Shutterstock

Osim toga, Priyanka koristi ulje od badema za masažu vlasišta. Badem je odličan i kao hrana i kao kozmetika, ponajviše zbog toga što je prepun nutrijentima: sadrži vlakna, proteine, masti, vitamin E, magnezij i mangan. Stoga je Alpro napitak od badema sjajna zamjena za mlijeko. Izvor je antioksidansa, a na sto mililitara ima samo 13 kalorija.

Miley Cyrus

Gigantskim hitom "Flowers" Miley Cyrus je pokorila glazbene ljestvice, a pjesmu je vrlo brzo "uparila" s mirisom. Radi se o Guccijevom parfemu Flora Gorgeous Magnolia, kojem je pjevačica bila zaštitno lice. Ovaj je miris napravljen sa željom da bude olfaktorni simbol za Mileyjinu pjesmu koja je osnažila žene diljem svijeta.

image
Shutterstock

"Obožavam kad sjedim s nekime na večeri i pitaju me što imam na sebi, a ne misle na odjeću, nego na moj miris. Volim kad je parfem glavna zvijezda outfita", rekla je Miley za Harpers Bazaar.

Kad su je pitali tko su ljudi koji joj najbolje mirišu, pjevačica je rekla da su to njezina baka i kuma Dolly Parton.

"Obje mirišu kao dom", izjavila je.

Rekla je i kako voli suptilne mirise jer smatra da je njezina prisutnost u prostoru prilično snažna.

"Trudim se da ono što me okružuje ne bude napadno kako bi moja osobnost mogla zasjati i kako ništa drugo ne bi govorilo za mene", samouvjereno kaže pjevačica.

Magnolija koja je jedan od glavnih sastojaka Mileyinog Guccija je jedan od ugodnih prirodnih mirisa, sa slatkim cvjetnim "udarcem" poput ruže, ali s citrusnim limunskim tonom i blagom zemljastom, mošusnom podlogom. A da biste tako mirisali ne morate nužno posezati za skupim parfemima – tu je mirišljavi Balea gel za tuširanje s notama magnolije i badema.

Jennifer Aniston

Glumica Jennifer Aniston poznata je po tome da je nije strah eksperimentirati s različitim inovativnim kozmetičkim metodama. Išla je na tretmane lica mikrostrujom, isprobala laserske tretmane i infracrvene saune. No više je puta isticala kako je jedna jedina stvar bez koje ne može zamisliti brigu o sebi najobičniji sapun. Ona koristi hipoalergenski sapun koji pomaže u uklanjanju nečistoća i odčepljuje pore, a istovremeno je super nježan za suhu i osjetljivu kožu.

"Moj režim brige za lice sastoji se samo od sapuna i vode, koje koristim da se razbudim. Nakon toga nanosim neku vrstu dnevne hidratantne kreme koja sadrži SPF. Brzo je. Ne volim preduge skincare rutine. Najvažnije mi je da stvari budu jednostavne", rekla je glumica, a prenosi Brightside.

image
Shutterstock

Ipak, prečesto pranje lica može isušiti vašu kožu i čak učiniti da izgleda masno. Zvijezda "Prijatelja" zato ne čisti lice prečesto kako ne bi narušila zaštitnu barijeru kože i kako bi prirodna ulja kože ostala netaknuta.

"Ne perem lice prečesto jer ne želim skinuti više slojeva kože no što je potrebno. Nakon što ga operem, nahranim ga sastojcima za koje se trudim da budu što više organski", objasnila je.

Ako i sami mislite da je manje više, najbolji odabir je Balea Sensitive kremasti sapun s aloe verom i hidratantnom formulom.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i dm-a.

Linker
26. travanj 2024 07:49