BEAUTY TALK

Kao san snova: Naš najpoznatiji model otkriva nam koje su tajne njegovog odličnog izgleda

Brazilski model sa zagrebačkom adresom zvijezda je RTL-ovog serijala "San snova" u kojem igra talijanskog odvjetnika.

U devetnaestoj epizodi RTL-ovog serijala "San snova" na hrvatske male ekrane ušetao je svima poznati lik, pa su gledatelji u ulozi talijanskog odvjetnika koji s partnericom stiže iz Njemačke da investira novac u kupnju nogometnog kluba prepoznali našeg najzaposlenijeg modela, 39-godišnjeg Pedra Soltza.

"Nogomet je moj omiljeni sport, u Brazilu sam se budio i išao spavati s loptom, igrali smo u kući, na cesti, u školi... Imam svoje društvo za nogomet i u Zagrebu, ali nam se teško organizirati. Kasno navečer kad svi ostali mogu, meni to uz malu bebu kod kuće nikako ne paše", govori Pedro kojem je telefon s ponudom za prvu veliku ulogu zazvonio na odmoru u Južnoj Africi.

"Brzo smo se dogovorili, a nakon povratka u Zagreb sam odmah uletio na set. Prijatelji su mi pomogli savjetima, a u učenju teksta, kad god ima vremana, pomaže mi 11-godišnja kći Lara koja obožava glumu i članica je Dramskog učilišta ZeKaeMa", smije se Pedro, s kojim smo porazgovarali o beauty rutini i tajni njegova izgleda na pragu četerdesete.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Uoči snimanja mi prekriju podočnjake i toniraju mi kožu lica da se ne sjaji pod reflektorima i zapravo sam sa šminkanjem gotov za par minuta, nema tu previše posla", kaže Pedro, dok privatno njegova beauty rutina ipak ima nešto više koraka.

Što vam je neizostavno u svakodnevnoj njezi?

- Moja svakodnevna krema za ruke i tijelo je Nivea, a za lice koristim liniju krema Biologique Recherche koja se u mom slučaju pokazala jako dobrom - od mlijeka za čišćenje lica, losiona P50, seruma i kreme koju nanosim nakon tuširanja.

Što smatrate svojim najvažnijim tretmanima ljepote?

- Beauty rutina započinje s mentalnom, duševnom i tjelesnom higijenom, koja uključuje uravnotežen, zdrav život, dobar san, kretanje, sport i prehranu, te odnose u obitelji i s prijateljima, koji su temelj svega. A kozmetika je točka na "i", nadgradnja svega toga.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Kako izgleda vaša svakodnevica?

- Nemam fiksni raspored, živim dinamično, mnogo putujem, pa iako volim biti zaposlen, pazim da si ne preopteretim dnevni raspored. Pazim što jedem, pa obavezno 70 posto dnevnih obroka mora biti zdravo, ali ne izbjegavam ni slatko ili komad pizze kad mi dođe želja. Vježbam tri puta tjedno u teretani, uz to igram tenis i nogomet, te šećem i trčim nasipom. To mi je najljepši početak dana, pogotovo kad sa sobom povedem Isabellu u kolicima... Tako dan započnem s osmijehom.

Koliko sna vam je potrebno?

- Najmanje šest sati, uz malu bebu doma teško i mogu uhvatiti više. Po danu nikad ne ubijem oko, ako zaspim to obično znači da sam - bolestan.

Koji je vaš omiljeni parfem?

- Linija brazilskih niche parfema Amyi mi savršeno odgovara. Najviše volim svježe mirise, svejedno je li im baza drvenasta, cvjetna, citrusna, aromatična ili kožna. Vjerovali ili ne, Brazilci količinski troše najviše mirisa po glavi stanovnika, a ja sam sigurno iznad nacionalnog prosjeka.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Koliko puta dnevno se tuširate?

- Obavezno ujutro, a kroz dan ovisno o količini tjelesnih napora kojima se izlažem.

Brijete li se sami?

- Da. Nikad nisam bio u brijačnici, a trimer je najvažniji aparat u mojoj kozmetičkoj torbici. Koristim ga i za skraćivanje dlaka na tijelu i pazusima. Depilaciju sam zbog posla probao jednom i nikad više: to iskustvo za mene je - prebolno.

Što sve uključuje vaša dentalna higijena?

- Četkicu i konac, te stomatološko čišćenje kamenca svaka tri-četiri mjeseca.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

S kojim dijelom svoga tijela ste najzadovoljniji?

- S kožom, jer se u njoj dobro osjećam, ali kao i svi imam i ja svojih loših dana kad poželim iz nje iskočiti.

Koliko sklekova možete napraviti u seriji?

- Pedeset bez problema, možda i više od stotinu, ali se nikad nisam forsirao do krajnjih granica, to nije moj stil. Mislimm da sam u okej formi, iako mi nakon preboljenog COVID-a treba duže da se odmorim. Ili je to došlo s godinama.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
15. travanj 2024 06:32