Hit frizura

Kitty cut je najnoviji trend šišanja kose koji će obilježiti 2024. godinu

Jednostavna, a opet efektna frizura trenutno je veliki trend u Velikoj Britaniji i SAD-u, a prema svemu sudeći ni trendseterice u drugim zemljama neće joj moći odoljeti.

Kraj godine ili početak iduće često je doba u godini kada smo najviše skloni donošenju velikih odluka, a jedna od njih nerijetko podrazumijeva promjenu frizure. Ako i sami razmišljate o tome da u iduću godinu zakoračite u nešto drugačijem izdanju, za vas imamo odlične vijesti. Naime, ako je za vjerovati brojnim poznatim hair stilistima i frizerima, u 2024. godini zavladat će neki novi trend šišanja koji nam se svidio već na prvi pogled.

Nakon C-cuta i hush cuta, dva trenda koji su obilježili protekle mjesece kada je riječ o šišanju i stiliziranju kose, u frizerskim se salonima sve više traži takozvani kitty cut. Riječ je o frizuri koja uključuje suptilne i sofisticirane slojeve koji daju određenu dozu strukture našoj kosi.

S duljinom koja pada između ramena i ključne kosti, zapravo je nešto duža verzija bezvremenskog boba. Ono po čemu se kitty cut razlikuje od ostalih jest u tome što kombinira stepenaste slojeve i ravno ošišanu dužinu. Kao što joj samo ime govori, ovo je ‘‘mačkasta‘‘ frizura koja je super uglađena, ali pritom svejedno nosi određenu dozu seksipila.

Šišanje je fokusirano na duže slojeve, pri čemu je najdulji tek centimetar ili nešto kraći od osnovne duljine kose. Zatim se dodaju lagano uzlazni slojevi, bez prekratkih i isprekidanih slojeva. Što se tiče teksture same kose, rez jednako dobro funkcionira na ravnoj i valovitoj, kao i na kovrčavoj kosi.

Linker
21. travanj 2024 09:21