Cara Delevingne

 ANGELA WEISS AFP
Divlje na Met Gali

Kosa, šminka, nokti: Beauty izdanja koja su privlačila sve poglede

Tko je ostavio najjači dojam, a tko je i bez specijalnih efekata postigao pun pogodak?

Tko je ostavio najjači dojam, a tko je i bez specijalnih efekata postigao pun pogodak?

Na Met Gali, najprestižnijem modnom događaju godine, uzvanici nerijetko časte publiku izdanjima koja zaustavljaju dah, ali ima tu i lookova koji se pamte po tome što nisu uspjeli. Met Gala koja je za nama trebala je biti inspirirana djelom i stilom Karla Lagerfelda, kreativnog direktora mode kuće Chanel, pa su se mnogi nadahnuli i njegovom mačkom Choupette, što je rezultiralo divljim izgledima. Modne kreacije pratila su i maštovita beauty rješenja, od sjenila do noktiju.

Najzapaženije nokte svakako je imala pjevačica Rita Ora – uz smoky eyes i nakovrčanu kosu nisu se mogli ne primijetiti. Crne kandže ukrasila je tankim visećim lancima i postigla dojam koji je ujedno i grunge i šik.

Svi su gledali i repericu Doju Cat koja je (u skladu s temom večeri i umjetničkim imenom) odjenula bijelu svjetlucavu haljinu Oscara de la Rente s kapuljačom s ušima koja je izgledala kao kostim mačke. Mačkastom je izgledu pridonijela i protetika – produžene trepavice, tanke i dugačke obrve, modeliran nos s produžetkom, usta poput mačjih. Da se birala Choupettina dvojnica, bila bi to Doja.

Najsjajniji ten pronijela je Metropolitanom manekenka Anok Yai. Uz haljinu od zlatnih i srebrnih ljuskica i s velom, koja je izgledala poput sjajnog nakita, i goleme mrežaste naočale, najblistavija je ipak bila njezina koža, piše The Cut.

image

Nokti su bili udarno estetsko oružje Rite Ore

MIKE COPPOLA GETTY IMAGES VIA AFP
image

Doja Cat pobijedila bi na izboru Choupettine dvojnice

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
image

Reperica Doja Cat mačji je image upotpunila i kandžama

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
image

Najsjajniji ten definitivno je imala manekenka Anok Yai

ANGELA WEISS AFP

Najjači dojam po nekima je izazvala manekenka Quannah Chasinghorse, ružičastom, zanimljivo izrezanom haljinom i dugačkim rukavicama s cvjetnim motivom, ali prije svega dugom valovitom kosom s percima, kao i tetovažama na licu kojima ističe svoje porijeklo. Model je pripadnica naroda Navajo koja je obilježja svoje kulture odlično povezala s Lagerfeldovim stilskim vizijama.

Mirnijim, ali upečatljivim vodama plovila je manekenska superzvijezda Gisele Bündchen. Plijenila je pažnju dugom i bujnom valovitom kosom i nježnim nude make upom, kao i spektakularnom vintage Chanelovom haljinom, istom koju je prije 16 godina nosila na snimanju Chanelovog editorijala.

Kad smo kod kose, svoj je debi kao platinasta plavuša na ovogodišnjoj Met Gali imala glumica Jessica Chastain. Oskarovka se odrekla prepoznatljive crvene boje kose i u Metropolitan ušetala kao plavuša ravnih vlasi i s tamnim lagerfeldovskim naočalama na na nosu. Mnogi je nisu ni prepoznali, a glumica je ljubitelje njezinog uobičajenog izgleda utješila izjavom kako ovaj izgled „nije zauvijek”, nego je jednostavno „za Karla”.

Bijelu kosu pronijela je njujorškim Muzejem umjetnosti i supermodel Cara Delevingne, Lagerfeldova muza i prijateljica. Izgledala je glamurozno s luksuznom verzijom pankerske kratke bijele kose kojom je odala počast Lagerfeldovom zaštitnom znaku, bijelom konjskom repiću.

image

Moćan dojam ostavila je manekenka Quannah Chasinghorse

ANGELA WEISS AFP
image

Gisele Bundchen osjeća se odlično u Chanelovom vintage izdanju

ANGELA WEISS AFP
image

Jessica Chastain postala je platinasta plavuša "samo za Karla"

ANGELA WEISS AFP

Dijametralno suprotnu frizuru odabrala je Naomi Campbell i postigla pun pogodak. Tamna ravna kosa dosezala joj je do stražnjice, a odjenula je ružičastu haljinu u kojoj je izgledala poput antičke boginje. Sve je upotpunila nježnom ružičastom šminkom.

Frizurom je poglede privlačila i glumica Michaela Coel – nosila je sitne zalizane pletenice uz koje su njezine istaknute jagodice i upečatljive crte lica još više došle do izražaja. Ništa manje atraktivna nije bila ni svjetlucava haljina kuće Schiaparelli sa suncem na lijevoj strani grudi, kao ni moćne naušnice koje su podigle cijeli look.

Neki su mogli i bez blještvih elemenata. Monokromatski izgled predstavila je zvijezda društvenih mreža Emma Chamberlain. Ona se poigrala konzervativnim izgledom u svijetloplavoj boji, u kosi joj se našao i rajf, a pozornost je privukla sjenilom jednake boje, što je izgledalo vrlo chanelovski, baš kako je bilo i zamišljeno.

image

I dalje joj nema ravne - Naomi Campbell samouvjereno je ušetala u Metropolitan u izdanju antičke boginje

ANGELA WEISS AFP
image

Najbolje pletenice imala je glumica Michaela Coel, odlično joj ističu crte lica

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
image

U jednoj boji: internetska zvijezda Emma Chamberlain pojavila se sva u svijetloplavoj

ANGELA WEISS AFP
Linker
28. travanj 2024 04:49