ne zanemarujte ih

Čupavim obrvama je odzvonilo! U trendu su tanke iz devedesetih - evo kako ih njegovati i ne pretjerati s čupanjem

One su iznimno važan detalj našeg lica pa čak i najmanje intervencije na njima mogu drastično promijeniti cjelokupni dojam.

Jedan od trendova devedesetih za koji smo mislili da ga nećemo više vidjeti mahnito se vraća na beauty scenu. Riječ je o tankim obrvama koje su proslavili većinom tadašnji supermodeli Kate Moss, Linda Evangelista, Christy Turlington i mnoge druge manekenke.

No, s pojavom društvenih mreža i popularizacijom reality zvijezda poput Kim Kardashian, savršene obrve više nisu bile tanke crte, već deblje, precizno popunjene dlačice koje su čak dobile i svoje ime - Instagram obrve.

image
Kate Moss 1997.
CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Beauty entuzijasticama je, međutim, dodijalo da se svakog jutra moraju (pre) rano buditi kako bi od svojih obrva napravile najljepši ukras na svom licu pa su ih počele nositi što čupavije i prirodnije.

Ipak, najnovije trendove postavlja upravo generacija Z koja obožava sve što ima veze s devedesetima pa tako i tanke obrve koje su nama milenijcima još relikt prošlosti.

Manekenka Bella Hadid jedna je od rijetkih pripadnica nove generacije koje nikada nisu prihvatile trend debelih, čupavih obrva, već je redovito nosila one tanje. Internet je, međutim, vrlo podijeljen oko ovog povratničkog trenda. Dok ga neki smatraju osvježenjem nakon generičkih “jedan oblik za sve” obrva, drugi ipak misle da bi trebao ostati u devedesetima.

image
Bella Hadid nikada nije prihvatila trend debelih obrva.
ZED JAMESON/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Provjerite stoje li vam!

Na TikToku je u zadnje vrijeme popularan “Time Warp Scan” filter koji vam prikazuje kako izgledate s tankim obrvama te vas može spasiti od pretjeranog pohoda pincetom. Ako su vaše obrve uvijek odbijale poslušnost i niste uspjeli u namjeri da ih učinite gušćima, sada to više nije problem jer ste već u trendu bez puno truda. Treba vam samo kvalitetna olovka za obrve kojom ćete ih produžiti, podići i dati im novu dimenziju.

No, ako prirodno imate guste obrve, za tanji efekt ih ne morate počupati gotovo do kraja (na britvicu ni ne pomišljajte!) jer postoji jedan genijalan trik: prekrijte dlačice s malo korektora te sjenilom ili pomadom za obrve iscrtajte tanji oblik. I to je to!

Tajna bržeg rasta

Obrve su okvir lica i njegov specifičan ukras pa smo ih dužni njegovati baš kao i ostale dijelove tijela. U tome nam najviše može pomoći ricinusovo ulje te se s razlogom naziva eliksirom za obrve, trepavice i kosu. Sadrži mononezasićene masne kiseline koje hrane folikule dlačica i potiču njezin rast. Kako njime njegovati obrve? Svaku večer nanesite malo ulja na štapić za uši te njime prođite po obrvama. Radite ovo redovito i vaše obrve postat će zdravije, punije i gušće.

A kako im vratiti gustoću i najbolje proizvode za njegu i oblikovanje pronađite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
17. travanj 2024 13:00