instagram entuzijastice

Domaća skincare scena jača je nego ikad: Izdvojili smo profile koje je korisno zapratiti

Koliko vas je u rutinu kroz cijelu godinu ubacilo zaštitni faktor? A koliko je vas počelo više paziti na sastojke skincare proizvoda te se dodatno educiralo o načinu primjene? Vjerujemo kako vas ima više nego proteklih godina, a dio odgovornosti za ovu pozitivnu promjenu svakako su Instagram beauty entuzijastice koje nas svakodnevno educiraju o njezi kože.

Svakako se moramo složiti kako su društvene mreže transformirale naše živote unijevši u njih određene loše navike, kao što je primjerice, cjelodnevno buljenje u ekrane, no one su sa sobom donijele i mnoge prednosti. Osim što smo konstantno umreženi, što je posebice bio veliki plus u doba "lockdowna", promijenile su nam se i navike u svakodnevnom životu. Na području beautyja, tu je svakako predvodnik skincare.

image
Skincare rutina.
UNSPLASH

Brojne influencerice, beauty fanatici, ali i dermatolozi koji o ovoj problematici progovaraju i na profilima brojnih brendova, posljednjih godina educiraju nas o njezi kože i lica. Apsolutni pobjednik u tome je nanošenje zaštite protiv sunca na lice i vrat. Gotovo da nema djevojke i žene koja ovo nije ubacila u svoju rutinu, posebice ljeti jer već i vrapci na grani znaju kako je zaštita najbolja prevencija. Kako bismo "nagradili" domaće profile koje nas godinama educiraju, izdvojili smo ih u ovome članku.

Skinsolicitor

Eksfolijant, retinol, peptidi. Ako se prvi put susrećete s ovim pojmovima, svakako savjetujemo da bacite oko na profil gdje su oni detaljno objašnjeni. I ne samo oni, već i hrpa ostalih pojmova vezanih uz skincare. Na ovom Instagram profilu rade se recenzije proizvoda kroz njihove sastojke, savjetuje se u kojoj stepenici rutine se treba unijeti određeni proizvod, koji je tip kože za pogodan za koga, a i dijele se iskustva klijentica. Profil djeluje kao i svojevrsni portal jer se s pratiteljicama dijele noviteti u skincare svijetu.

Skinlosophy

Ovo je Instagram profil s više od 15 tisuća pratitelja iza kojeg stoji studentica medicine Magdalena te kaže kako je tamo okupila prave zaljubljenike u skincare. Kako spriječiti crvene točkice nakon brijanja, kako izbjeći pojavu akni ljeti, kada je vrijeme za započeti antiage rutinu i za mnoga druga pitanja, na ovom ćete profilu sigurno pronaći odgovore. Magdalena ugošćuje i brojne stručnjake na području dermatologije, a njima prosljeđuje najčešća pitanja pratiteljica poput onih koje proizvode koristiti pri njezi kože sklone aknama. Korisno, zabavno i edukativno!

Skincare akademija

Više od 16 tisuća ljudi prati Tamaru Obrvan i njezin Instagram profil te blog Skincare akademija. Njezina posljednja objava tiče se omjera cijene i kvalitete, odnosno preporučuje proizvode do 50 kuna koje bismo trebali uvrstiti u rutinu, pogotovo onda kad financijsko stanje malo zaškripi. Ljude educira o kiselinama i njihovoj upotrebi, zatim raznim popularnim sastojcima kao što je retinol, a naravno tu je i neizostavna edukacija o SPF-u. Kroz vlastita iskustva recenzira proizvode i domaćih brendova poput Skintegre i Olivala.

Čitajte i: Prva pomoć za kućnu njegu lica: U samo tri koraka do njegovanog i mladolikog odraza u ogledalu

Čitajte i: Osvježite svoju rutinu njege lica: Tri faze za resetiranu kožu ovog proljeća

Dora Madiraca Glasović

Specijalistica dermatologije i venerologije, koja radi u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, Dora Madiraca Glasović stoji iza istoimenog profila na Instagramu. U svojim objavama prije svega educira, primjerice, što napraviti u slučaju kada smo zadobili opekline od sunca, a u opisima nerijetko govori i o trajnim posljedicama koje našem tijelu može učiniti određen problem. U ovom slučaju, opekline od sunca dovode nas do većeg rizika za nastanak melanoma i drugih oblika raka kože. Piše i o problemima poput virusinih bradavica kod djece, ali i samopregledu kože i našoj reakciji koja nikako ne smije biti zakašnjela ako uočimo promjenu na koži i licu.

Linker
19. travanj 2024 04:11