Getty Images
sve što morate znati

Evo što stručnjaci misle o benefitima boostera u njezi kože

Koliko boosteri pomažu u svakodnevnoj njezi kože, otkriva i dr. spec. dermatovenerologije, Željana Bolanča.

''Boosteri za kožu su visoko koncentrirani proizvodi s ciljem individualiziranog pristupa specifičnim problemima kože kao što su suha koža, proširene pore, koža sklona aknama ili naborana koža (anti aging). U pravilu sadrže manje sastojaka u odnosu na serume, ali specifičnijih i visoko koncentriranih'', pojašnjava dr. Bolanča.

Nastavlja kako ovisno o tipu kože ili specifičnom problemu kojem su namijenjeni, boosteri se mogu dodati svakodnevnoj njezi, najčešće prije same kreme ili nekog drugog seruma, ali se mogu koristiti i samostalno. Također, ovisno o namjeni mogu se koristiti jednom ili dvaput dnevno.

''Ako je booster namijenjen dehidriranoj koži (s godinama količina hijalurona postepeno opada u koži, te ga je potrebno nadomjestiti) onda treba potražiti one koji u sebi imaju što prirodniju hijaluronsku kiselinu. Boostere s hijaluronom mogu koristiti svi tipovi kože, pa čak i oni s osjetljivom kože. Naravno da je tada potrebno potražiti one koji ne sadrže parabene, alkohol'', nastavlja doktorica Bolanča.

Hijaluronski boosteri se mogu koristiti i dva puta dnevno, ujutro kako bi nadoknadili svu vodu koja se fiziološki izgubi preko noći, a navečer kako bi koži osigurali hijaluron za sve procese regeneracije kože koji se odvijaju dok spavamo.

''Boosteri koji sadrže vitamin C, koriste se samo ujutro jer nam oni služe kako cjelodnevna obrana od štetnih tvari iz zraka i sprječavaju nastanak slobodnih kisikovih radikala koji su glavni krivci za starenje kože'', zaključila je doktorica.

Više informacija pronađite u našem

Vodiču kroz tipove kože

Linker
19. travanj 2024 12:26