Doista djeluje

Gua sha: Čudotvorna stvarčica koja garantira zategnut i blistav izgled kože, evo kako se koristi

Police trgovina i ponude beauty brendova preplavio je alat koji potječe iz istočne kulture, a djelotvoran je u zatezanju kože lica, kao i u ublažavanju protuupalnih procesa.

Ako ste u posljednje vrijeme posjetili stranicu bilo kojeg beauty brenda, zasigurno ste primijetili glatku pločicu naziva Gua sha. Riječ je o vodećem trendu u svijetu ljepote koji na kineskom označava nešto poput strugalice mrlja. Iako se najčešće koristi za lice, Gua sha prvenstveno je bio namijenjen za tretiranje leđa kako bi se potaknuo protok krvi, oslobađanje toksina i aktivirale različite točke tijela.

image

Ako ste u posljednje vrijeme posjetili stranicu bilo kojeg beauty brenda, zasigurno ste primijetili glatku pločicu naziva Gua sha.

PEXELS

Brendovi za ljepotu i wellness pridaju posebnu važnost dragom kamenju, najčešće žadu ili ružičastom kvarcu – od kojeg se izrađuju Gua sha alati. Iako se u prošlosti izrađivala od kamena, ova je čudotvorna stvarčica popularna oduvijek, a već je stoljećima svakodnevno koriste ljudi diljem Azije, pa čak i u medicinske svrhe.

image

Iako je korištenje Gua sha u počecima pomalo bolno, što ga više prakticirate, dolazi do smanjenja mišićne napetosti.

PEXELS

Mnogi zadovoljni korisnici tvrde, a s time se slažu i osobe iz Azije, kako Gua sha može ublažiti bolove izazvane migrenom, simptome menopauze, upalne simptome i smanjiti anksioznost.

Iako je korištenje Gua sha u počecima pomalo bolno, što ga više prakticirate, dolazi do smanjenja mišićne napetosti i poticanja protuupalnih procesa. No, njegova je djelotvornost posebno važna za limfnu drenažu lica jer je lice dio tijela na kojemu najmanje pomičemo mišiće, a upravo je naprezanje mišića ključno za cirkulaciju limfne tekućine. Stoga, masažni pokreti pomažu kretanju limfe kroz sustav te rezultiraju zategnutijim i svježijim izgledom.

Čitajte i: Jednostavna spravica za blistavu, čvrstu i pomlađenu kožu! Super jednostavna za korištenje

Ipak, prilikom korištenja veoma je važno pažljivo slijediti upute proizvođača te ne izmišljati vlastitu tehniku. Pokreti se otprilike svode na povlačenju prema gore, prema van klizeći preko ulja za lice, a ključni su za željene rezultate. U nastavku pogledajte video tutorial.

Linker
11. travanj 2024 14:25