ZA UMJETNICE SJENČANJA

Idealne pomoćnice za svaku prigodu: 6 make-up paleta koje će vam biti glavne saveznice

Umjetnice sjenčanja lude su za multifunkcionalnim proizvodima kojima se ove sezone s lakoćom postižu sunčani efekti na licu te pretapanje boja na kapcima.

Palete nalik na slikarske veoma su popularan ovosezonski make-up proizvod. Osmišljene prema načelu “sve u jednom”, s pomno usklađenim bojama za oči i lice, aplikatorima i ogledalima - često i s uputama kako se našminkati u nekoliko jednostavnih poteza - palete su idealne “pomoćnice” koje spremne čekaju da ih se izvuče iz torbice i upotrijebi u svakoj prigodi. Upravo je s paletama najlakše postići sunčane efekte, bilo da želite “oživjeti” blijedu put ili dodatno naglasiti preplanuli ten - finim sjenčanjem u koloritu zlata, bronce, zemlje, jantara, čokolade, karamela...

U sunčanom spektru dekorative ovoga su ljeta osobito popularni žuti, narančasti, koraljni te tonovi breskve, kakvima se voli poigravati australska filmska zvijezda Margot Robbie (29). Ona svoje izražajne oči dodatno ističe stapanjem sjenila u smokey stilu, ali s odmakom od klasike, za koju je tipično nježno “blendanje” sličnih tonova.

LONDON, ENGLAND - JULY 30: Margot Robbie attends the
Samir Hussein/WireImage
Margot Robbie

Glumica, naime, rado eksperimentira s dramatičnijim kombinacijama, primjerice spojem koraljne i ljubičaste nijanse, što asocira na zalazak sunca. Upravo takva “upadica” neke snažne boje karakteristična je za ljetne palete. Sunčanim tonovima pridružuju se i plava, zelena, burgundski crvena...

U svim tim varijacijama smokey stil je idealan za “produbljivanje” pogleda - kad želite da oči budu adut u šminkanju. Naravno, uz blistav ten, koji se također može začas dotjerati uz pomoć paleta, i to onih koje objedinjuju puder za konturiranje, rumenilo, highlighter i bronzer. Koncentracija pigmenata u paletama izuzetno je visoka, ali su teksture vrlo lagane i prozračne pa šminka prianja poput druge kože - zahvaljujući postojanim high tech formulama na bazi vode, biljnih ulja i gelova koji boji daju “meki fokus”.

Tajna neodoljivosti paleta je svakako i u dizajnu ambalaže - kutijice imaju raskošne poklopce, mogu biti opremljene pretincima “na kat”, ili magnetskim držačima za umetanje “blokova” boja u željenim kombinacijama... Tako paleta postaje i zabavna “igračka”, džepna verzija škrinjice s blagom.

The One Make-up Pro paleta sjenila i rumenilo, 129 kn

LANCÔME Hypnôse pet boja u rasponu od prljavoružičaste do boje vina, 472 kn

TOO FACED Natural Lust paleta s trideset nijansi sjenila, 415 kn

DIEGO DALLA PALMA Frangipane Cheeks paleta rumenila, 300 kn s četkicom, 145 kn

BENEFIT Complexionista sadržava korektor, puder za konturiranje, highlightere i bronzere, 279 kn

ESSENCE G’Day Sydney paleta sjenila, 59,90 kn

Linker
24. travanj 2024 02:32