zapravo je lako

Imate spuštene kapke i mučite se s nanošenjem tuša? Ovih pet trikova vizažistice slavnih olakšat će vam život

Spušteni kapci najizazovnii su za šminkanje, a nanošenje tuša može biti prava gnjavaža. No, uz malo vježbe i prave savjete nećete više gubiti živce, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajuć.

Tuš, odnosno eyeliner može u trenu osvježiti pogled i učiniti ga seksi i mističnim, no njegovo nanošenje je prava mala vještina s kojom se, nažalost, ne rađamo već je možemo izbrusiti s mnogo, mnogo vježbe.

No, neke žene čak ni nakon punog desetljeća 'vježbe' ne mogu savršeno (ili barem približno) nanijeti tuš jer eto, imaju takozvane spuštene kapke, na engleskom govornom području poznate kao 'hooded eyes'. Ovakve oči karakterizira jako malo prostora između donjeg dijela obrva i vjeđe, a kapci su gotovo i nevidljivi kada su oči otvorene.

Zbog toga je spuštene kapke najteže šminkati i potrebna je posebna tehnika kako bi se izblendala sjenila i kako završni dojam ne bi izgledao kao cirkus. Dovoljan je samo jedan pogrešan potez i sva boja, čista i oštra linija tušem koju ste napravili pretvara se u veliku mrlju.

Čitajte i: Čeka nas jesen u multikoloru: Nosi se ‘color blocking‘ na kapcima, a umjesto crne hit je tamnoplava olovka za oči

Da, to zna biti prilično frustrirajuće, no prije nego odustanete od cool mačkastog pogleda, postoji nekoliko trikova za nanošenje tuša na spuštene kapke koji će vam olakšati život. Slavna vizažistica Katie Jane Hughes za inStyle na svom je Instagramu podijelila video u kojem objašnjava ove trikove.

Koristite kremastu olovku i precizni kist

Dobar i kvalitetan alat uvijek je od velike važnosti za dobro nanošenje šminke, a precizan kist čuda radi. Hughes stoga preporučuje korištenje kremaste crne olovke za oči i tankog kista jer ćete njime moći lakše kontrolirati količinu proizvoda i oblik crte na kapcima.

Gledajte ravno naprijed

Dok nanosite tuš/olovku, nikako ne zatvarajte oči već gledajte ravno naprijed u ogledalo ispred sebe. To će vam pomoći da vidite gdje su nabori i spriječit ćete da se vaš eyeliner izgubi ili razmaže.

image

Kod spuštenih kapaka važno je da je crta tušem tanka.

UNSPLASH

Prvo napravite repić

Za savršenu crtu prvo napravite repić na vanjskom kutu oka i to ne predug. 'Repić' će otvoriti pogled pa će oči izgledati budnije. Linija bi trebala biti vrlo tanka kako bi se ipak malo nazirao dio kapka iznad nje. Kad ste skicirali repić, lagano ga popunite i spustite crtu prema kapku.

Čitajte i: Čupavim obrvama je odzvonilo! U trendu su tanke iz devedesetih - evo kako ih njegovati i ne pretjerati s čupanjem

Grafički eyeliner? Zašto ne!

Ako se crta tušem potpuno 'izgubi' kada je vaše lice opušteno, repić ipak možete malo povećati, produžiti, ali i proširiti. Hughes u videu objašnjava kako ovo napraviti, a usput ćete dobiti zanimljivi grafički efekt. Kako bi vaše oči izgledale izduženije, repić usmjerite prema vanjskom repu obrve, otprilike pod kut od stupnjeva.

Ne zaboravite na alat za čišćenje

Pored sebe uvijek trebate imati spremne štapiće za uši i micelarnu vodicu kojima ćete lako ukloniti bilo kakve pogreške i učiniti svoje linije ujednačenim i oštrim poput noža.

Linker
16. travanj 2024 21:10