isprobajte ga

Jedinstveno, neobično i cool: Novi beauty trend vrti se oko tuša za oči, a uz malo vježbe izgleda senzacionalno

Grafički tuš pratit će nas i ovu godinu, a među različitim stilovima posebno dobro izgleda fishtail eyeliner ili tuš u obliku ribljeg repa.

Tek je veljača, a već smo preplavljeni trendovima iz svijeta mode i ljepote, što je super jer možemo unaprijed razmišljati o tome što i na koji način želimo nositi. Osim toga, uvijek je dobro imati inspiraciju na lageru ako želimo isprobati nešto drugo. Jedan među mnogim nadolazećim beauty trendovima koji nam je zapeo za oko vrti se oko dobro nam znanog ukrasa za oči koji zadaje probleme mnogim ženama.

Riječ je, naravno, o tušu koji odlično izgleda samo ako je napravljen vještim rukama. No, ne dajte da vas ova mala opservacija obeshrabri jer uz malo vježbe i vi možete postići cool ili pak dramatični efekt.

image

Fishtail eyeliner

SHUTTERSTOCK

Kada već govorimo o dramatici, ona će biti zastupljena i ove godine i to u obliku grafičkih tuševa, među kojima se ističe takozvani fishtail eyeliner, odnosno tuš u obliku ribljeg repa.

Ovo ne znači da ćemo početi crtati riblje repove na očima, već označava način na koji se povlači završni "repić".

Čitajte i: Isprobala sam novi brend prirodne kozmetike na bazi kamilice i makadamije: Gel za umivanje posve me oduševio

Fishtail eyeliner poseban je po tome što ima dva "repića" koja podsjećaju na riblji rep, a može ga se napraviti u nekoliko varijanata, ovisno o tome što vam se sviđa i koliko ste vješti s tušem. Iako može izgledati komplicirano, zapravo ga je je puno lakše nacrtati nego većinu grafičkih lookova.

Najbolji rezultat dobit ćete s tušem u flomasteru ili pak tekućim koji ima precizni kist. I ne zaboravite da ne trebate koristiti samo crni tuš već se poigrajte i s onim u boji - plavoj, ružičastoj, zelenoj, zlatnoj... Ako nikako ne možete izvući liniju po cijelom kapku, možete napraviti samo repić na vanjskom kutu oka, izgledat će jednako dobro!

Trikovi za povlačenje savršene crte tušem

Nanošenje tuša nekada zahtijeva posebnu psihičku pripremu, ali što god napravili, nekada naprosto ne možete napraviti ono što ste zamislili. Ako se prepoznajete u ovome, evo nekoliko trikova koji će vam olakšati stavljanje tuša.

Profesionalci znaju nanijeti tuš u jednom potezu, ali čak i oni radije pribjegavaju prokušanim metodama. Kako bi rekli mnogi beauty entuzijasti, tuš se nanosi kao da gradite kuću - postupno.

Dakle, za početnike je najbolji tuš u olovci koja je dovoljno meka pa može kliziti po kapcima. Ako ste nešto napredniji, koristite tuš u flomasteru ili tekući.


Koristite naljepnice ili selotejp

Da biste si dodatno olakšali, na vanjski kut oka zalijepite malo selotejpa ili medicinskog flastera paralelno s donjim kapkom. Oni vam služe kao smjernica kamo potegnuti repić, a nakon što ste gotovi, selotejp ili flaster lagano odlijepite.

image

Kod nanošenja tuša pripazite na oblik svojih očiju.

SHUTTERSTOCK


Otvorite oči

Tuš se ne nanosi sa zatvorenim očima jer morate vidjeti kako ste ga nanijeli kako biste mogli odmah ispraviti eventualne greške. Najoptimalnije je da su vam oči na pola otvorene i da gledate ravno naprijed u ogledalo dok vučete crtu.


Pomognite si rukom

Ako vam ruka kojom nanosite tuš nije mirna, evo kako si možete pomoći. Sjednite za stol, ispred sebe stavite stolno ogledalo, a na stol položite lakat ruke kojoj ćete raditi. Takav položaj umirit će ruku pa će i željeni rezultat biti bolji.


Pazite na oblik očiju

Da bi crta tušem dobro izgledala i komplimentirala licu, morate pripaziti kako se slaže s oblikom vaših očiju. Ako imate spuštene kapke, neka vam crte budu tanje i neka ne prelaze preko pregiba. Oni koji imaju posve vidljive kapke mogu isfurati i nešto deblji tuš te veći "repić".

Poznate dame kao inspiracija

Mnoge glazbenice i glumice obožavaju nositi tuš na kapcima, a nekima je on i zaštitni znak.

Glazbenica Lana Del Rey ne odvaja se mačkastog looka s dugim repićem, baš kao i Adele kojoj tuš naglašava veličinu očiju i daje joj tajanstven pogled.

image

Lana Del Rey

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Adele Adele

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glumica Lily Collins pak na svečanim događanjima voli tušem uokviriti cijelo oko, a kombinira ga s crvenim ružem za glam look.

image

Lily Collins

OVIDIU HRUBARU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Putene usne u crvenoj boji nosi i glazbenica Selena Gomez, no oči, za razliku od Lily, voli naglasiti tanjim linijama oko samog oka te debljom linijom iznad.

image

Christina Aguilera

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glazbenica Christina Aguilera kutke očiju naglašava skoro neprimjetnom smeđom olovkom, a što se tiče tuša, nosi ga samo na gornjem kapku uz vrlo dugi "repić". Usne su, naravno, u crvenoj boji.

Linker
02. lipanj 2023 07:43