Hrabro i jedinstveno

Make up euforija: Svi žele šminku koju je osmislila američka vizažistica Doniella Davy

Već dugo nije neki TV serijal imao takav utjecaj na pop-kulturu kao Euforija sa Zendayom u glavnoj ulozi!

Nakon što je šokirala prikazom unutrašnjeg i vanjskog života američkih tinejdžera (koji se drogiraju, dilaju, snimaju porniće, cinični su i okrutni), a potom nas prikovala za male ekrane odličnom glumom, mračnom ali hrabrom radnjom i još hrabrijom režijom, HBO-ova serija Euforija počela je ostavljati trag na pop-kulturu. Već dugo nije neka serija imala takav utjecaj na svijet mode i ljepote - frizure, odjeća, a posebno make-up glavnih likova interpretiraju se u stvarnom i virtualnom životu. Make-up, za koji je zaslužna vizažistica Doniella Davy (već nagrađena Emmyjem za šminku u prvoj sezoni Euforije), jednako je hrabar i jedinstven kao sve drugo vezano za seriju. Hrabro je što se cure za školu šminkaju neonskim bojama, hrabri su grafizmi na kapcima, a još je hrabrije što je Zendaya u ulozi Rue ogoljena do zadnje pore i prištića. I šminka, naime, pomaže da razumijemo likove, da uronimo u njihova unutrašnja stanja i emocije.

"Inspirira me scenarij, osobnost svakog lika, kostimi koje je dizajnirala Heidi Bivens... ali i šminka iz 60-ih godina prošlog stoljeća u jakim plavim i zelenim tonovima, snažan potez eyelinerom i naglašene donje trepavice", govori Doniella Davy, jedna od trenutačno najutjecajnijih make-up artistica, koja je pametno iskoristila taj status i najavila vlastiti brend šminke. Halfmagic Beauty će, kaže, obuhvatiti svjetlucave, intenzivno pigmentirane proizvode žestokih boja - kojima će se moći postići make-up kakav je primijenila na zvijezdama "Euforije".

Čitajte i: Najnoviji hit u njezi kože često zaboravljamo ali je itekako važan, evo kako ga postići

RUE (Zendaya)

Uglavnom je nenašminkana, odnosno, našminkana tako da kao i svaka ovisnica izgleda zapušteno (jer u prirodi je Zendaya puno ljepša od svog lika). Ipak, u nekim scenama joj je lice prekriveno sjajem, ali ne da izgleda kao hodajuća disko kugla, nego suptilno, s pozlaćenim dijelovima oko očiju.

image

Zendaya Coleman

HBO/KOBAL/SHUTTERSTOCK

JULES (Hunter Schafer)

Na njenom licu iz scene u scenu izmjenjuje se sve otkačeniji makeup, nekonvencionalnih oblika i odvažnih boja. Jules je, baš kao i Hunter Schafer u stvarnom životu, transrodna osoba, umjetnica koja je izvan svih stereotipa, pa ju Davy transformira često koristeći neonske nijanse, koje katkad djeluju poprilično sumanuto - ali to na njoj dobro izgleda.

image

Hunter Schafer

HBO/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

CASSIE (Sydney Sweeney)

Ona je na prvi pogled slatkica, a kad zagrebete ispod površine - cura puna problema, s izrazito naglašenom potrebom da stalno bude voljena. A kad joj to ne uspijeva, plače i histerizira - zbog toga su joj oči uvijek crvene (od plača), lice "mokro" od suza, obrazi rumeni od uzrujavanja. A kad je samopouzdana, njena je šminka drska i razigrana.

image

Sydney Sweeney kao Cassie, lica uvijek rumenog od strasti, plača ili uzrujavanja

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

MADDIE (Alexa Demie)

Ta cura zna što hoće, čvrsta je i hrabra - a to pokazuje naglašenim linijama oko očiju a la Kleopatra. Uvijek je izazovno odjevena, u skladu sa šminkom - s kojom su, pak, usklađeni nokti.

image

Alexa Demie kao Maddie, čiji make-up odaje curu koja zna što hoće

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

KAT (Barbie Ferreira)

Debeljuca bez kompleksa - to je Kat, koja je od svih likova doživjela najveću preobrazbu. Kako postaje sve svjesnija svoje seksualnosti, tako joj jača samopouzdanje - a s njim se intenzivira makeup. U prvoj sezoni gotovo nenašminkana, s debelim naočalama, Kat u drugoj sezoni ima žestoki smokey eye i tamne ruževe na usnicama.

image

Barbie Ferrera kao Kat, koja obožava intenzivne boje

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Čitajte I: Poznata dermatologinja otkriva treba li slijediti najnoviji TikTok beauty trend

Linker
18. travanj 2024 04:04