Glamur ne mora izostati

Make-up trendovi za zimu bacaju fokus na oči, a postići ćete ih uz ova četiri jednostavna trika

Priuštite si mali makeover za isprobavanje vrućih beauty trendova za zimu. Nose se naglašene oči, a vizažisti predlažu sve ono na što se inače možda ne biste usudili.

Žene koje prate svjetske trendove i koje se vole dotjerivati u svakoj prigodi, razveselit će najnoviji make-up trendovi koji su sušta suprotnost stanju u svijetu, ali "dišu" zajedno sa sigurnosim mjerama.

Glamurozno, čak i pretjerano naglašene oči izvrstan su način da se trgnete iz sivila dana koji su sve kraći te svoje lice, prekriveno maskom, ponovno vratite u život.

image
Neka oči govore...
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Poznati svjetski vizažisti predlažu pet načina šminkanja, za dotjeran i poželjan zimski look.

Naglašene, paperjaste obrve

S obzirom da se iznad maske vide samo oči i obrve, sad je prava prilika da se pozabavite njihovim izgledom. Jesu li dobro oblikovane? Laskaju li vašem licu i obliku vaših očiju? Vizažisti predlažu da nabavite dobar "alat za crtanje obrva", odnosno olovku s četkicom na drugom kraju ili sjenilo za obrve pa se poigrate oblicima i doznate što vam najbolje pristaje.

Velike, paperjaste obrve kakve je nosila Brooke Shields osamdesetih ponovno su u trendu, a sa svakog će lica skinuti nekoliko godina.

Samo nesmiju biti pretamne ni iscrtane strogim crtama!

Sjenila u žarkim bojama

Zašto ne? Pokažite ovoj neizvjesnoj godini prkos i razveselite sami sebe sjenilom u nekoj neočekivanoj, vedroj boji koju inače niste nosili. Staro pravilo nalaže da se sjenilo ne bi smjelo biti u boji očiju, no danas je dozvoljeno baš sve, samo pazite da ne nosite istu nijansu poput vaših šarenica. Na primjer, ako imate plave oči, slobodno odaberite plavo sjenilo, ali u denver ili tamnoplavoj boji! Žuta, ljubičasta, zelena, bordo...luda sjenila su stvorena da se poigrate njima.

image
Sjenila u žarkim bojama kao što su crvena, plava ili žuta ponovno su u trendu.
iStock

Veličanstveni tuš

Sigurno ste primjetili naglašene, retro linije crte na očima koje obožava Ariana Grande. Takve, pa i naglašenije mačkaste oči ponovno su veliki hit, a uz mirnu ruku za to vam je potreban i dobar (ali ne nužno skup alat). Naš savjet - tuš uvijek nanosite na sjenilo kako linija ne bi 'bježala', a prije tuša crtu povucite crnom olovkom za oči.

Čarobni bakar

Jeste li znali da sjenila u barkrenim nijansama odgovaraju baš svima? Barkrene nijanse odlično pristaju i plavim, i sivim, i smeđim, i zelenim očima, a još je bolja vijest što odlično izgledaju kad se nanose prstima, bez puno forme i gnjavaže. Svjetlijim očima vizažisti predlažu i podvlačenje crnim tušem, kako bi se dobio pravi wow efekt.

Linker
20. travanj 2024 03:03