SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Zlatni savjeti

Mala škola šminkanja u 40-ima: Što početi koristiti, a što je bolje izbjeći da bi lice dobilo poseban sjaj

Make up artistica Simona Antonović podijelila je za čitateljice Glorije IN neke neizostavne promjene u beauty rutini koje bi svaka dama mogla početi primjenjivati kada stupi u četrdesete godine života.

Make up artistica Simona Antonović podijelila je za čitateljice Glorije IN neke neizostavne promjene u beauty rutini koje bi svaka dama mogla početi primjenjivati kada stupi u četrdesete godine života.

Beauty rutina koju smo uveli u dvadesetima, u četrdesetima će vrlo vjerojatno zahtijevati određene prilagodbe i promjene. Koža više nije mlada i zategnuta kao nekad pa pretjerivanje s make-upom bilo koje vrste može dati kontraefekt. Zamolili smo renomiranu make-up artisticu Simonu Antonović da nam otkrije tajnu make-up lookova prilagođenih zreloj koži.

1. Kakav biste tip podloge preporučili i čime je nanijeti?

- Hranjivi, hidratantni i lagani puder koji se lagano razmazuje te se lijepo stapa s kožom i ne isušuje je najbolji je izbor za kožu lica 40+. Nanošenje tekućih pudera ovisi o osobnom izboru - nekome je najdraže nanositi ga prstima, nekom kistom, a nekome spužvicom, a iz svojeg dosadašnjeg iskustva, u većini slučajeva, najlakše se nanosi spužvicom Beauty Blender.

2. Postoje li neki dijelovi lica na koja se - zbog sklonosti boranju - preporučuje nanijeti manje podloge? Ili je možda na ta mjesta trebamo nanijeti više?

- Na čelu i ispod očiju najranije se pojave bore i na ta područja trebalo bi stavljati nešto manje tekućeg pudera, kako ih ne bismo dodatno naglasili, jer puder se voli skupljati u borama.

image
Glumica Cate Blanchett zna da je u make-up lookovima često manje - više.
FOTOGRAFIJE: ALAMY/PROFIMEDIA

3. Lice preopterećeno tekućim puderom zna izgledati poput raspucale zemlje. Kako izbjeći da se puder usiječe u bore i dodatno ih naglasi?

- Redovitom i adekvatnom njegom lica možemo utjecati na smanjenu vidljivost bora, stoga je njega presudna u ovom slučaju, a adekvatnim izborom tekućeg pudera i njegovim pravilnim nanošenjem on neće 'pucati' na licu.

Čitajte i: Obrve kao zaštitni znak slavnih dama: Njegovati ih možete u kućnoj radinosti ili se prepustiti stručnim rukama

4. Koža s godinama gubi svoj sjaj, koji biste beauty proizvod ili tretman preporučili za njegovo brzinsko vraćanje?

- Proizvodi na bazi vitamina C za njegu kože podarit će joj krasan sjaj i ujednačen ten, a PRP tretmani dugoročno pomažu u osvježavanju kože, kao i u njenom zadebljanju.

5. Je li crveni ruž nešto što bismo nakon 40. trebali pojačati ili početi izbjegavati?

- Dapače, nemam ništa protiv crvenog ruža u bilo kojoj dobi.

6. S vremenom kapci počinju ‘padati’ - kako ih podići make-upom?

- Za ozbiljne rezultate potrebno je svladati vještinu sjenčanja. Ali već i povlačenjem tamne olovke uz sam korijen gornjih trepavica, uvijanjem trepavica i konkretnim nanosom maskare vizualno možemo postići taj efekt.

7. Drugi problem s kojim se mnoge žene nakon četrdesete suočavaju su tamni podočnjaci - kako ih najučinkovitije prikriti?

- Prije svega je važno nahraniti područje ispod očiju kremom namijenjenom upravo za taj predio. Zatim utapkati prstima korektor, preporučuje se tekući, u jednoj do dvije svjetlije nijanse kako bi se što manje nakupljao u borama.

8. Rumenilo - da ili ne?

- Uvijek da, ružičasto i breskvasto na jagodice, za svježinu i bolji feel good mood.

Linker
28. travanj 2024 22:48