Saša Burić
Vremeplov

Monika Sablić uvijek je cijenila prirodan look: 'Moja kozmetička torbica ista je već dva desetljeća'

Modna dizajnerica iz Splita i kao mlada djevojka je igrala na kartu bezvremenske ljepote, koju zahvaljuje mediteranskoj puti i blistavom osmijehu, pa njezina fotografija iz 1999., kad je pobijedila na izboru za Miss Dalmacije, otkriva da je do 40. godine promijenila samo frizuru.

Ne sjećam se točno kad sam kupila prvu “pravu” kremu za lice, no zato dobro pamtim Niveu u plavoj limenoj kutijici koja je bila moj ulazak u svijet odraslih. Godinama sam koristila domaće pripravke od maslinovog ulja i mrkve, a s anti-age kozmetikom počela sam relativno kasno, tek na pragu četrdesetih... Imam mješoviti tip kože kojem najviše odgovaraju hidratantni preparati, kao što je Biodermina krema Atoderm, ali pobornica sam botoksa i hijaluronskih filera jer smatram da nakon određene životne dobi kreme nisu dovoljne da bi koža zadržala mladenački izgled, govori nam za Gloria magazin.

Modna kapsula

Da postoji vremenski stroj, rado bih uskočila u neke svoje odjevne kombinacije s početka tisućljeća, kad sam najviše eksperimentirala s modom. Osim bundice od nerca, dar mog pokojnog oca, iz tog sam vremena sačuvala nekoliko kratkih svilenih haljinica jer će ih jednog dana moći nositi moja četrnaestogodišnja kći Mali Maria. Nikada nisam slijepo pratila trendove pa mi se odjevni stil nije bitno promijenio - i danas je u mojem ormaru najviše ženstvenih haljina, traperica i sakoa, ali i atraktivnog nakita koji mi je omiljen modni dodatak.

Ekstenzije za kosu

Ubrzo nakon što sam postala Miss Dalmacije oprostila sam se od svoje duge kose i otad imam gotovo istu frizuru - dužine malo ispod uha. U međuvremenu sam od crnke postala brineta, jer uz tu boju sijedi izrast manje dolazi do izražaja (sijede su mi, naime, počele izbijati već u ranim tridesetima). Kad poželim dugu kosu, ugradim ekstenzije koje smatram najvećim otkrićem u frizerstvu u posljednjih dvadesetak godina.

Tom Dubravec
Monika Sablić 1999. kada je pobijedila na izboru za Miss Dalmacije.

Već 20 godina vjerna istoj šminki

Danas mi se čini kao da sam uvijek bila zrela kad je riječ o šminkanju, koje je bilo umjereno i kad sam bila mlada cura. Uvijek sam više cijenila prirodan izgled pa je moja kozmetička torbica već dva desetljeća više-manje ista: tuš za oči, maskara, crveni ruž i tekući puder. Moji omiljeni kozmetički brendovi su Sisley, MAC te Estée Lauder, čiji puder Double Wear obožavam već godinama. Dosta sam vješta u šminkanju, majstorica sam za izvlačenje linije tušem, za konturiranje nosa i iscrtavanje obrva, a sve to naučila sam gledajući vizažističke tutoriale na YouTubeu.

Miris ruže

Moji prvi parfemi mirisali su na ruže, a i danas mi je najdraži Rose Omeyyade niche brenda Atelier des Ors. Kad mi čula traže malo prozračniji miris, posudim od supruga Montale Musk to Musk, koji je zapravo uniseks kreacija.

Nikad kasno za nove hobije

Godine su mi donijele zdraviji pristup životu. Kao djevojka nisam se baš bavila sportom, no sada mi je svakodnevica nezamisliva bez tjelovježbe. Nekoliko dana u tjednu vježbam u teretani s osobnom trenericom Renatom Lovrinčević, a kad mogu, trčim po Marjanu. Zapravo, mislim da nikad nisam bila u boljoj tjelesnoj formi i zadovoljnija svojim tijelom.

Linker
24. travanj 2024 09:50