besame cosmetics
CAKE MASKARA

Naglasite oči vintage maskarom kakvu je obožavala i Greta Garbo

Jeste li znali da maskara nije uvijek izgledala tako kako danas izgleda? Početkom 1900-ih T.L.Williams, koji je kasnije osnovao kozmetičku kuću Maybelline, je razvio maskaru izrađenu od ugljenog praha i vazelina koja je dolazila u cake formi. Iako su već godinama popularne maskare u bočicama, kompaktne maskare bile su neizostavne 20-ih godina prošlog stoljeća, a za naglašavanje pogleda koristila ih je i jedna od najvećih filmskih zvijezda Greta Garbo.

Izvorna maskara sada je doživjela veliki povratak zahvaljujući brendu Bésame Cosmetics i njihovoj vintage make-up liniji poznatoj po “oživljavanju” davno zaboravljenih, klasičnih preparata.

Retro proizvod za glamurozne trepavice nanosi se pomoću kistića kojeg je prije korištenja potrebno navlažiti, a osim za uljepšavanje trepavica, može se koristiti i kao eyeliner te za naglašavanje obrva. Maskara brenda Bésame Cosmetics nedavno je postala dostupna na Sephora.com po cijeni od 25 dolara i – već je rasprodana. Nanošenje cake maskare je mrvicu zahtijevnije od one u bočici, ali očito su brojne žene prepoznale njezine prednosti s obzirom na veliku pomamu za novim-starim beauty proizvodom.

Cake maskara funkcionira na isti način kao i vodene boje – nakon što dodate malo vode, maskara je spremna za nanošenje, a iako dolazi u paketu s četkicom, brend nudi i druge tipove četkica kako bi svaka žena mogla pronaći svoju idealnu kombinaciju, a prednost je i to što se ne stvaraju grudice te dodavanjem vode određujemo gustoću nanesene boje.

Linker
19. travanj 2024 16:49