beauty savjeti

Nude ruževi nikada ne izlaze iz mode! Za odabir savršene nijanse treba slijediti važno pravilo

Što je neutralno za jednu osobu, ne mora biti i za drugu, zato donosimo vodič kako pronaći idelanu nijansu prema tonu vaše kože.

Ruž u boji kože praktičan je komad make-upa koji možemo nositi u svakoj situaciji, no nije tako lako izabrati savršenu nijansu. Naime, često se događa da je ili presvijetao ili pretaman pa cjelokupni dojam i nije baš neki.

Kod odabira nude ruža za usne uvijek treba paziti na ton kože jer neutralni ruževi trebali bi naglasiti ljepotu vaših usana, a ne ih "izbrisati" ili pak ostaviti efekt korektora. Osim toga, veliku ulogu igraju i olovke za usne koje bi trebale biti za ton tamnije od boje ruža jer će usnama dati definiciju i "plump" efekt.

Evo koju biste nijansu nude ruža trebali izabrati prema tonu svoje kože:

Jako svijetla koža

Neutralni ruževi s primjesom nježne ružičaste dobro će pristajati jako svijetlom tenu, kao što su Anastasia Beverly Hills ruž sa satenskim finišem u nijansi Praline.

image

Anastasia Beverly Hills Satin Lipstick, Look Fantastic, 189 kuna.

LOOK FANTASTIC

Svijetla koža

Oni sa nešto tamnijim, ali opet svjetlijim tonovima kože mogu se osloniti na klasičnu ružičastu srednjeg tona poput one u Charlotte Tilbury Pillowtalk olovci za usne. Uz nju nanesite ruž u lagano koraljno-bež nijansi i dobit ćete savršene nude usne.

image

Charlotte Tilbury Pillow Talk olovka, 171 kuna.

CHARLOTTE TILBURY

Čitajte i: Na pragu ste tridesete? Evo kojih biste osam proizvoda trebali što prije uvesti u beauty rutinu

Srednje tamna

Koža sa srednje tamnim tonom može isfurati ruževe koje naginju boji breskve ili tamnijim ružičastim nijansama. Takav je Armani Beauty Lip Power u nijansi 104 koja djeluje vrlo elegantno i neodoljivo.

image

Armani Lip Power, Look Fantastic, 237,60 kuna.

LOOK FANTASTIC

Maslinasta

Uz maslinastu kožu najbolje će pristajati ruž u toplim smeđim nijansama ili pak mauve ružičastim, kao što je Chanel Coco Flash u nijansi Easy.

image

Chanel Coco Flash, Notino.hr, 391,20 kuna.

CHANEL

Tamna

Tamna koža dobro podnosi ruževe u boji karamela ili tamnoružičaste s primjesama smeđe kao što je NARS Seductive Sheer u nijansi Tanganyka.

image

NARS Seductive Sheer Lipstick, Cult Beauty, 195 kuna.

NARS
Linker
18. travanj 2024 14:52