Samo za njene oči

Pogled ispod obrva! Zima je u znaku upečatljivih sjenila, donosimo izbor top paleta

Otkako su maske postale obavezan dio svakodnevice, opao je interes za ruževe za usne, a u prvi plan stigle su palete sjenila i sve moguće tehnike šminkanja očiju - smokey eyes, grafizmi...

Chiara Ferragni (33), jedna od najutjecajnijih digitalnih poduzetnica u svijetu mode i ljepote, predstavila je novu kolekciju šminke u suradnji s kozmetičkom kućom Lancôme. Najistaknutija u kolekciji je multifunkcionalna paleta sjenila jer upravo takvi proizvodi sve su traženiji. Naime, otkako su zaštitne maske postale obavezan dio svakodnevice, manje se kupuju ruževi za usne, a maksimalna pozornost posvećuje se očima - jer su samo one “preostale” za šminkanje.

Doduše, palete su i prije bile hit, no sada su dobile novi smisao jer više nego ikad treba nam nešto lako (na)nosivo - paleta ne zauzima mnogo mjesta u torbici i praktičan je komplet “sve u jednom” za najraznovrsnije načine šminkanja, uključujući omiljeni smokey eyes.

image
Smokey eyes u neutralnim, smećkastim tonovima - za danje svjetlo.
USA/MONDADORI PORTFOLIO/DDP USA/PROFIMEDIA

Osobito je zahvalan smokey u neutralnim smećkastim, zlaćanim ili brončanim tonovima - dovoljno decentan za uobičajenu dnevnu rutinu, ali i dovoljno elegantan za poslovne sastanke ili izlaske. Ove sezone popularne su i intenzivnije boje koje su došle kao naručene za razvedravanje stresne svakidašnjice.

Zagrebačka make-up artistica Tena Bašić preporučuje efektne kontraste: narančasti ili ružičasti smokey sjajno će istaknuti plave oči, a one zelene krasno će izgledati uokvirene ljubičastim ili bordo sjenilom. Smeđe oči živnut će u tamnoplavom, smaragdnozelenom ili tirkiznom okruženju. No, i bez paleta se mogu postići mala koloristička čuda - zahvaljujući sjenilima u obliku olovki i raznobojnim tuševima.

image
CHIARA FERRAGNI x LANCÔME The Fashion Flirty paleta sjenila sadrži podloge, highlightere, bronzer i rumenilo, 519 kn.
CHIARA FERRAGNI X LANCÔME
image
ESSENCE Daily Dose of Power kombinacija metalik, svjetlucavih i mat nijansi, 39,90 kn.
ESSENCE
image
ARTISTRY Studio Liquid Pen Pop tuš dostupan je u plavoj, sivoj i crnoj boji, 200,80 kn.
ARTISTRY
image
CHANEL Ombre Première Powder sjenilo u nijansi Or Antique, 285 kn.
CHANEL
image
TOO FACED Gingerbread Spice u bojama slastica i začina, 205 kn.
TOO FACED
Linker
09. travanj 2024 01:52