Njega usana

Protiv vjetra, hladnoće i vlage usne nemaju šanse bez moćnih pomagača: Ovih 7 stane u svaku torbicu

Neka vas maska na licu ne zavara - taj pokrov nema ulogu njegujućeg štita pa usnama trebaju i piling i balzam da bi ublažili osjećaj zatezanja i uklonili suhu kožu koja nas muči ujesen i zimi.

Otkako su nam maske na licu postale svakidašnjicom, čini se da ispod takvog pokrova nema potrebe za intenzivnom njegom usana? Baš naprotiv! Budući da se pod maskom nakuplja vlaga, a uz to dolazi do trenja između tkanine i lica, to može izazvati iritacije na osjetljivoj koži usana.

To više što maska nije dovoljan štit od hladnoće i vjetra pa usne lako dehidriraju i pucaju. Stoga su svakako dobrodošli balzami sa superhranjivim sastojcima poput meda, propolisa i pčelinjeg voska, kao i biljnih voskova, ulja i maslaca.

Poželjna je i dodatna njega, počevši od pilinga kojim se usne mogu fino omekšati i zagladiti - ako ne pretjerujete s trljanjem. Dovoljno je proizvod nježno umasirati i uživati u slasnim okusima, jer pilinzi za usne često su načinjeni od šećera, aromatičnih ulja i voćnih esencija.

image
Piling će ukloniti mrtve stanice s usana da mogu bolje primiti hranjive sastojke iz balzama i maski.
LOCCITANE

Prava su blagodat i maske što se praktično nanose na usne poput flastera, a imaju ugodnu gelastu teksturu zahvaljujući hidratantnim sastojcima poput aloe vere, algi, ružine vodice, hijaluronske kiseline...

Ne valja ih oblizivati

Važno je pravilo u njezi usana i to da ih ne valja oblizivati kad osjetite da su suhe. Slina, naime, sadrži jake probavne enzime koji mogu “izbrisati” prirodna zaštitna ulja s površine kože. Uz to, slina pri isparavanju s kože iz nje izvlači vlagu pa naposljetku usne budu još isušenije. Stoga je balzam svakako bolji izbor.

Mislite na usne i pri samom izboru zaštitne maske - neka bude od mekanog, a ne hrapavog materijala. I ne zaboravite na higijenu - mijenjajte maske za jednokratnu uporabu, a višekratne redovito perite.

image
Baume de Rose njegujući stick obogaćen je ružinim voskom i shea maslacem 215 kn BY TERRY.
BY TERRY
image
Piling s dinjom i uljima pomela, mrkve i šipka 128,50 kn L’OCCITANE.
L’OCCITANE
image
Rêve de Miel Bee Free balzam s medom, propolisom i pčelinjim voskom 87,40 kn NUXE.
NUXE
image
Bee Balm Limun & Buttermilk balzam na bazi pčelinjeg voska 14,90 kn BIOBAZA.
BIOBAZA
image
Banana Lip Balm 79,90 kn TONY MOLY.
TONY MOLY
image
Coconut Kiss piling od kokosa, šećera i bademova ulja 19,90 kn ESSENCE.
ESSENCE
image
Lip Mask Mint hidrogelna maska od mente, zelenog čaja, algi i hijaluronske kiseline 29,99 kn KOCOSTAR.
KOCOSTAR
Linker
17. travanj 2024 16:04