Ekstremni uvjeti

Suhi zrak, obaveza nošenja šminke i dugo, vrelo ljeto: Majina profesija zahtijeva posebnu beauty rutinu

Maja Brekalo je stjuardesa, a otkrila nam je kako ona njeguje svoju kožu. Glavnu naviku, ranojutarnje umivanje ledenom vodom, naučila je od svog djeda

Vrućine, znoj, klimatizirani prostori, nagle promjene temperature, svi se s tim pojavama mučimo kada nastupe ljetni mjeseci. Ako mislite da je to izazovno za kožu, pridodajte konstantno putovanje, aerodrome, suhi zrak u avionu kao i obavezu nošenja šminke - upravo tako izgleda ljeto stjuardesa. No, unatoč svemu, one jako dobro savladavaju te nedaće i iz dana u dan, iz leta u let izgledaju svježe i uredno. Svoju beauty rutinu, s naglaskom na njegu kože ljeti, opisala nam je domaća stjuardesa Maja Brekalo.

"Svako jutro se umivam ledenom vodom, to mi je navika koju sam naučila od djeda, bez toga se ne mogu probuditi", započela je a Maja. Ova Zagrepčanka zbog naravi posla stalno je na putovanjima, radi u smjenama, sve to ostavlja trag na koži, no Maja ima već uigranu i provjerenu rutinu, koja joj kako kaže ne oduzima mnogo vremena, a daje rezultate.

image
PRIVATNA ARHIVA

Nakon umivanja već nekoliko godina obavezno prakticira face yogu i masaže. "To žene na istoku rade stoljećima, ja sam za face yogu saznala na Instagramu. Nakon što odvježbam nekoliko vježbi lice izmasiram ili rolerom od žada, Gua sha kamenom ili jednostavno rukama. I to radim svaki dan. Naravno ako se budim u četiri sata jer idem na posao, ta će rutina trajati pet minuta. No ako sam doma, onda si pustim muzikicu i to produljim i na pola sata", objašnjava Maja. Ističe da je bitan kontinuitet, a posebno je oduševljena vježbama za lice - jer baš poput i ostatka tijela ono ima mišiće i kožu koji na taj način ostaje 'u formi'.

Kod izbora proizvoda kaže, voli probavati i svakih nekoliko mjeseci i promijeniti proizvode, stoga joj je teško izdvojiti neku određenu marku. Drži se onog pravila da se koža lako navikne na proizvod zato svako malo promijeni. Nakon umivanja hladnom vodom, opere lice gelom za pranje, a zatim radi nježni piling.

image

Kožu lica posebno pazi tijekom ljeta.

PRIVATNA ARHIVA

"Svako jutro radim i mikropiling, to je nježni piling koji sadrži glinu. On zapravo nježno čisti pore. Inače nemam problema ni nemam nečistu kožu, ali s obzirom na avion i zagađenje, zna mi se dogoditi da mi se pokvari ten, a s ovime sam jako zadovoljna", istaknula je Maja i dodala da je ovo jedan od rijetkih proizvoda koji koristi nekoliko godina.

"Inače koristim prirodnu kozmetiku, što je prirodnije moguće. Nakon pilinga na kožu stavim tonik s hijaluronom, dobar mi je od Melvite 'Izuzetna vodica'. Volim serume, uljne serume, ulja, naravno isto neku kremicu uvijek, ali mislim da je puno važnija ta duboka njega nego sama krema. Volim i c vitamin, bilo da je u serumu ili u emulziji. Nedavno sam počela koristiti i jedan serum za lice od La Piela. Osim toga obavezno uvijek nosim zaštitni faktor i ljeti i zimi. S tim da zimi ipak koristim nešto blaže, dnevnu kremu koja ima faktor. A ljeti ako bilo gdje izlazim uvijek stavljam faktor 50 na lice. Baš se treba paziti", napominje Maja.

image

Bez zaštitnog faktora ne izlazi ljeti.

PRIVATNA ARHIVA

Za tijelo kaže, isto koristi ulja i suha ulja. "Najdraže ulje ikad mi je bademovo ulje od L'Occitana, to već godinama imam, blago i učvršćuje kožu tijela. To mi je jedan od omiljenih proizvoda ikad. Ne koristim dugo jednu stvar, nego volim svako malo promijeniti pa se vratiti", opisuje.

Posebna ljetna tajna

Od kozmetičkih tretmana kaže ode jedino na čišćenje lica dva puta godišnje te na Dermapen, kaže da sa svojih 47 godina i dalje nije za estetsku kirurgiju, filere i slične zahvate, ali jako voli neinvazivne tretmane. Za većinu proizvoda ili metoda, kaže, sazna na Instagramu, nabavlja ih kao i mnogi putem online kupovine, a priznaje, zbog naravi posla, dobro joj nekad posluži i često obilaženje duty free shopova - u kojima ponekad zna kupiti i neki preparat.

image

Maja kaže da voli mijenjati proizvode pa im se kasnije vratiti.

PRIVATNA ARHIVA

Od make upa kaže uvijek koristi nešto, uglavnom su to lakše podloge - cc ili bb kreme ili lagane pudere. "Volim laganije baze koje ne zabetoniraju kožu nego izjednače ten, a imaju prirodan sjaj. Volim laganu šminku, malo korektora, rumenila, vrlo malo sjenila i maskaru. Ruževe ne nosim, eventualno na poslu. Volim više prirodni look", objašnjava Maja.

Ističe kako ljeti uvijek bira laganije kreme, serume i šminku. Svi se znojimo, vruće je te stoga koži treba dopustiti da diše. A za sezonu sunčanja otkrila nam je svoj poseban 'trik'.

"Uvijek na plažu nosim minimalno zaštitni faktor 30, ili 50, i s tim faktorom ja super brzo pocrnim. Predodžba da nećete pocrniti s tako visokim faktorom nije točna, samo nećete izgorjeti. Nakon kupanja i tuširanje uvijek uzmem aloe vera gel i neko ulje za tijelo. To miješam i s tim se namažem. Ne budete masni, aloe vera nahrani i rashladi kožu, a ulje je dodatno nahrani. To je moja ljetna tajna", ispričala je Maja.

image

Bez obzira na raspored kontinuitet u beauty rutini ima.

PRIVATNA ARHIVA

Ono što je još posebno istaknula kao vrlo bitan korak u beauty rutini je piling, kojem posebnu pažnju pridaje u toplijim mjesecima. "Koristim pilinge cijelu godinu, pred ljeto obavezno dobar piling treba napraviti. Najviše volim kombinaciju soli i ulja kao bazu. Nakon što pocrnim nastavim raditi te lagane pilinge zato da se ne dogodi da se perutate. Lagani piling neće skinuti boju, nego će spriječiti da se ne perutate da vam bude šarena koža", zaključila je Maja.

Linker
19. travanj 2024 22:04