Matej Dokić
prvi zahvat

Zagrebačka glumica prvi se puta odlučila na plastičnu operaciju

Glumica Jelena Miholjević otkriva kako se prvi put u životu odlučila na plastičnu operaciju te zašto je na zahvat stigla tramvajem.

Glumica Jelena Miholjević otkriva kako se prvi put u životu odlučila na plastičnu operaciju te zašto je na zahvat stigla tramvajem.

Dok u trećoj sezoni kriminalističke serije “Počivali u miru” zagrebačku glumicu Jelenu Miholjević (48) gledamo u “starom” izdanju, u matičnom kazalištu Gavella publika je već mjesec dana u predstavama vidi - pomlađenu. Otkako je napravila malu, ali za nju vrlo važnu korekciju očnih kapaka, kaže da se preporodila, izgleda odmornije i svježije, proširilo joj se vidno polje, oči joj nisu stisnute u crticu kad se nasmije, lakše se šminka i češće fotografira jer želi vidjeti novu sebe. Za svoj prvi estetski zahvat, tijekom kojeg joj je odstranjeno 15 milimetara kože na kapcima, uhvatila je povoljan trenutak - kad dva tjedna nije imala obaveze u teatru te nakon završetka jedne serije, a prije početka snimanja novih nastavaka “Crno-bijelog svijeta” - ali i kad se napokon ohrabrila na blefaroplastiku koju je odgađala tri godine - nakon što su joj spušteni kapci počeli zadavati sve više problema.

spica / Zagreb 26.03.2011 / foto: Maja Jurovic / Jelena Miholjevic
Maja Jurović

- Ujutro su mi kapci bili natečeni i nalikovali su na sarmice, iritirala me maskara, a u kazalištu se svaki dan moram šminkati, kao strastvena čitateljica imala sam već tikove jer kod čitanja sam sve jače širila oči. Za mene je to više bio zdravstveni zahvat iako sam i estetskim rezultatom jako zadovoljna, jer znala sam da se kad-tad moram riješiti tereta koji me mučio. A to je jedino bilo moguće operacijom. I moj tata, glumac Boris Miholjević, prije podosta je godina operirao spuštene kapke. Da mi je netko vlastitim iskustvom svjedočio kako je zahvat potpuno bezbolan, da traje četrdesetak minuta u lokalnoj anesteziji, a oporavak desetak dana bez ikakvih bolova, ne bih čekala tako dugo. Stoga je moj motiv da govorim o korekciji u tome da pomognem onima koje muče slične tegobe, da ih ohrabrim - kaže Jelena Miholjević koja se na operaciju u Polikliniku Sinteza dovezla tramvajem kako bi se u mislima pripremila na ono što je čeka.

Jelena Miholjevic (nakon operacije kapaka) 
Poliklinika Sinteza, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 250118
Matej Dokić

Nakon zahvata ležala je dva sata s hladnim oblozima na kapcima, koje je nastavila stavljati i kod kuće. Kako bi otekline što prije splasnule spavala je s dva jastuka pod glavom, a na ožiljak od reza duž vjeđe - koji se gotovo ne vidi jer se nalazi točno na prirodnom pregibu - navečer je nanosila nevenovu mast. - Prvih sedam dana nisam baš bila za pokazivanje, a da doma ne strašim djecu i muža, stavila sam naočale s tamnim staklima. Nosila sam ih i kad bih izlazila iz kuće - da izbjegnem znatiželjna zapitkivanja - a šesnaesti dan nakon operacije igrala sam prvu predstavu u kazalištu, za koju sam kapke blago našminkala. Reakcije prijatelja i kolega bile su različite, a većina je pohvalila moj mlađi izgled - kaže glumica kojoj je briga o zdravlju i njezi vrlo važna. Kod problema s padom imuniteta, stresom ili gubitkom glasa, koji su česti u njenom poslu, pomaže joj biorezonantna terapija kojom se stanice organizma dovode u prirodnu ravnotežu. Biorezonancom pomlađuje i kožu lica, bila je i na limfnoj drenaži lica, fileri joj se čine zanimljivi premda ih nije koristila, a na face lifting se, kaže, nikad ne bi odlučila.

Linker
27. travanj 2024 06:58