Poliklinika LF Medical Group
MAKEOVER NA DAR

Liječnici koji jednim zahvatom mijenjaju živote otkrivaju: Ovo je operacija koju Hrvatice najčešće biraju

Liječnici koji će jednu našu čitateljicu 'pomladiti' operacijom LF Full Face zajedno su otvorili privatnu polikliniku u Zagrebu, želja im je ojačati medicinski turizam, a samo za nas taj nizozemsko-hrvatski duo otkriva koja je razlika kada su zahvati u pitanju između Nizozemki i Hrvatica.

Dr. Lohuis, Nizozemac koji obožava Hrvatsku, međunarodno je priznati stručnjak za rinoplastiku i autor knjige (Advanced Caucasian and Mediterranean Rhinoplasty) koja je temeljna literatura za ispit na Europskoj akademiji plastične kirurgije lica. On je liječnik koji rješava najteže slučajeve na Nizozemskom institutu za karcinome, znanstvenik s više od 200 objavljenih radova i osoba koja obožava izazove. A danas mu je najveći izazov od zagrebačke poliklinike stvoriti međunarodno poznatu medicinsku ustanovu. On i dr. Filipović, zagrebački otorinolaringolog te jedini liječnik u Hrvatskoj sa subspecijalizacijom iz plastične kirurgije lica pri Europskoj akademiji, stvorili su koncept moderne poliklinike s timom multidisciplinarnih medicinskih stručnjaka. LF Medical sastoji se od tri centra (za estetiku, san i glavobolju), sedam ambulanti, dnevne bolnice, dvije operacijske sale i - obrazovnog segmenta. Osim što organizira edukacije, LF je, naime, jedina privatna poliklinika koja nudi subspecijalizaciju iz plastične kirurgije lica.

--> Uključite se i osvojite makeover na dar

Peter JFM Lohuis i  Boris Filipovic 
Lohuis Filipovic Medical Group
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 140919
Matej Dokić
Doktor Peter Lohuis i doktor Boris Filipović

Dr. Lohuis bio je mentor dr. Filipoviću na subspecijalizaciji iz plastične kirurgije lica u Amsterdamu, a ideja o partnerskoj suradnji rodila se odmah na početku suradnje u Nizozemskoj.

Poliklinika Lohuis Filipovic
Fotograf Matej Dokic 041019
Matej Dokić

- Iznimno sam fasciniran Hrvatskom. Ne samo obalom, već njenim uspjesima u raznim područjima od sporta do znanosti, ali najviše od svega ljudima. Hrvati su radišni, borbeni, sposobni, ali najviše od svega jako srdačni - govori doktor Lohuis koji voli izaći iz svoje komfort zone pa je i to jedan od razloga ulaganja u posao u Hrvatskoj. Smatra kako je Nizozemska dostigla svojevrsni vrhunac, dok Hrvatska, kao zemlja u razvitku, nudi puno izazova. S druge strane, doktor Filipović se nakon edukacija u vrhunskim europskim i američkim obrazovnim centrima odlučio steknuto znanje primijeniti u Hrvatskoj.

- Smatram da je od Hrvatske moguće stvoriti brend koji će karakterizirati vrhunska i inovativna medicinska stručnost, uz izvrsnost kao standard u svakom aspektu pružene usluge - govori Filipović i otkriva koji su im dugoročni planovi.

- Misija nam je od Hrvatske napraviti prepoznatljivu zemlju za medicinski turizam. Turizam je iznimno bitna grana hrvatskog gospodarstva, no vremenski kratkotrajna jer se oslanja prvenstveno na ljetnu sezonu. Cilj je Hrvatsku pozicionirati ne samo kao zemlju izvrsne medicine, nego i kao mjesto vrhunskog oporavka.

Poliklinika Lohuis Filipovic
Fotograf Matej Dokic 041019
Matej Dokić

Kada su u pitanju razlike između Nizozemki i Hrvatica, Nizozemke su mnogo otvorenije prema kirurškim zahvatima, dok se kod nas više biraju minimalno invazivne metode.

- Hrvatice više drže do sebe u modnom i beauty smislu - naglašava doktor Lohuis, dok doktor Filipović dodaje da su u Nizozemskoj estetski zahvati već postali ritual higijene. Ipak, zajedničko im je to što je kod jednih i drugih najpopularniji zahvat - rinoplastika, odnosno korekcija nosa.

Više o makeoveru čitajte ovdje!

Linker
06. ožujak 2024 12:44