PRIRODNO I ELEGANTNO

Manikura kao stvorena za minimalistice: ‘Mliječni nokti‘ su najotmjeniji proljetni trend

Iako nas proljeće nerijetko inspirira na eksperimentiranje sa žarkim nijansama i živahnim uzorcima, klasična i neutralna manikura također ima svojih prednosti.

Prošle godine je takozvana "clean girl" estetika pokorila društvene mreže, a diskretna, prozirna manikura bila je jedna od njezinih glavnih značajki, uz minimalni make-up i blistavi ten. Na ovom valu stigla je i zaluđenost "glaziranim" noktima Hailey Bieber, dok je najnoviji trend među poklonicama minimalizma "mliječna" manikura ("milk nails").

Ovakva manikura podrazumijeva poluprozirni bijeli ili nježnoružičasti lak, zbog kojeg se naši nokti doimaju zdravima, glatkima i sjajnima. Ovaj bezvremenski izgled jedan je najotmjenijih aktualnih trendova, prikladan za baš sve dužine noktiju. Cilj ovakve manikure jest naglasiti prirodnu ljepotu nokta ujednačavanjem boje i zaglađivanjem plohe, čime se jednostavno postiže dojam kao nakon skupocjenog tretmana.

Iako nas proljeće nerijetko inspirira na eksperimentiranje sa žarkim nijansama i živahnim uzorcima, klasična i neutralna manikura također ima svojih prednosti. Naime, mliječni nokti su podjednako dobar odabir za svakodnevne i poslovne prilike, kao i za one večernje i svečanije.

Linker
23. ožujak 2024 23:27