mirisni vodič

Neka miriše na jesen: Ovih osam parfema kao stvoreno je za hladnije dane

Nova sezona - novi mirisi! Ako ste u potrazi za novim parfemom, neki od naših prijedloga mogli bi biti baš za vas.

Kako se približavaju hladniji dani, spremamo svježe i lagane mirise do sljedećeg proljeća i ljeta te ih zamjenjujemo nešto "težim" i bogatijim. Ove godine lansirano je mnogo parfema sa zanimljivim jesenskim notama, a tu su i neki prepoznatljivi klasici kojih se tako lako ne odričemo.

image

Maison Margiela Replica Autumn Vibes, Notino.hr, 794,00 kn, 105,38 €.

NOTINO

Maison Margiela Replica - Autumn Vibes

Ova svježa, a istovremeno slatka toaletna voda sadrži note kardamoma, ružičastog papra s daškom javora, sjemenki mrkve i toplog muškatnog oraščića koji je savršen za hladnije jesenske dane.

image

Gucci Flora Gorgeous Jasmine, Notino.hr, 1.075,10 kn, 142,69 €.

NOTINO

Gucci Flora Gorgeous Jasmine

Iako se jasmin možda povezuje s opojnim ljetnim noćima, ovdje je pametno spojen sa sandalovinom i benzoinom (koji miriše na vrlo topliju vaniliju) kako bi mu dao malo tamniji, zavodljiviji dojam. A bočica je posebno cool!

image

YSL Libre Le Parfum, yslbeautyus.com, 30 ml 636 kn, 84,80 €.

YSL

YSL Libre Le Parfum

Četvrta varijanta popularne YSL linije Libre kao stvorena je za jesen. Snažan, topao i vatren, ovaj miris sadrži note pikantnog šafrana koji mu daje i vrlo privlačnu crvenu boju.

image

Diptyque Opsis EDP, Harrods.com, 1740 kn, 232 €.

DIPTYQUE

Diptyque Opsis EDP

Parfem čije ime opsis znači "spektakl" na grčkom inspiriran je portretom portreta jednog od osnivača brenda, Desmonda Knox-Leeta, u kazalištu. Početne note mekog mošusa i zadimljenog tamjana evociraju jedinstveni miris kazališta, dok svjetlucavi bljeskovi bergamota podsjećaju na jaka svjetla reflektora koja obasjavaju glavnu pozornicu.

image

Aēsop Eidesis EDP, Beauty Bay, 1387,50 kn, 50 ml 185 €.

AēSOP

Aēsop Eidesis EDP

Iako je ovaj niche brend specijaliziran za proizvode za njegu lica, tijela i kose, njihov osmi parfem mogao bi se svidjeti ljubiteljima brenda. Fokus je na papru zbog čega će odgovarati svima, a inspiriran je mitom o Narcisu. Osim papra, sadrži vodene i cvjetne note, tamjan, kumin, cedar, sandalovinu i vetiver.

image

Jo Malone English Pear & Freesia, Douglas.hr, 30 ml 545 kn, 72,33 €.

DOUGLAS

Jo Malone English Pear & Freesia

Ako volite voćne mirise, obožavat ćete ovaj s notama kruške i frezije. Ovo nije novi miris, ali je nezaobilazan klasik koji ne silazi s trona niche parfema. Podsjeća na svježe, oštro hladno jutro, ali uz zrake sunca koje obasjavaju vaše lice.

image

Prada Paradoxe, Notino.hr, 50 ml 765 kn, 101,53 €.

PRESS

Prada Paradoxe EDP

Parfem, čije je lice slavna glumica Emma Watson, savršen je spoj senzualnog bijelog cvijeća s vibrantnim jantarom i mošusnim notama. Tu su još i citrusi, kruška i sirup od vanilije. Vrlo primamljivo!

Linker
16. travanj 2024 08:49