Potpuna njega

Njegovana koža u menopauzi: Pronašli smo beauty duo za detox i opuštanje

Promjene koje dolaze s menopauzom najčešće se osjete na koži lica i tijela, no s pravom njegom neugodni simptomi lako se mogu zaobići.

Dok se o promjenama koje se događaju u pubertetu češće govori, o menopauzi se još uvijek šapuće, iako je također riječ o normalnom razdoblju u životu žene u kojem prolazi kroz hormonalne promjene. One se najčešće događaju u pedesetima, iako u nekim slučajevima simptomi menopauze nastupaju i u četrdesetima. Osim psihičkih promjena, događaju se one fizičke koje se odnose i na stanje kože lica i tijela što može utjecati na samopouzdanje i kvalitetu života. Početak menopauze individualan je od žene do žene, no u svakom slučaju se pet do deset godina prije menopauze javlja razdoblje perimenopauze što dovodi do vidljivih promjena na koži.

image
PROMO

Nakon pada razine estrogena, koža između ostalog postaje više suha i osjetljiva, sama tekstura se mijenja zbog čega gubi na elastičnosti i čvrstoći, a koža postaje opuštena. A kao i kod svake promjene, potrebna je promjena rutine njegovanja. Kao što ćemo u različitim periodima kroz godinu prilagoditi rutinu njege - ona nije ista u ljetnim i zimskim danima, istu prilagodbu valja primijeniti s promjenama koje donosi menopauza. Uz zaokruženu njegu i dovoljnu informiranost, menopauza može biti jednako uzbudljivo razdoblje o kojem je potrebno više govoriti.

Što koža treba?

Prije svega, hidratacija je ključna. Dovoljan unos vode ali i njegovanje kože hidratantnim preparatima s hijaluronom pripadaju u osnove rutine njege u svakom razdoblju života, a posebno u menopauzi. Proizvodi poput Fraktal Winnow Skin Detox ulja s potentnim sastojcima pružaju vrhunsku hidrataciju, pa su i rezultati testiranja nakon korištenja proizvoda pokazali 104 posto oporavka kože od UVA/B zračenja i 61 posto oporavka stanica kože od atmosferskog onečišćenja. Naime, koža je svakodnevno izložena negativnim utjecajima štetnih UV zraka kao i vanjskih radikala i potrebna joj je regeneracija koja održava njezin balans i zdrav izgled. Izbor prave njege za održavanje zategnute i glatke kože treba početi i prije nego što nastupe promjene, pa se ovo ulje može koristiti na svakom tipu kože.

image
PROMO

Ako je koža i inače suha, izbjegavate korištenje agresivnih preparata koji mogu dodatno isušiti kožu lica ili tijela, primjerice umjesto tvrdih i agresivnih sapuna odaberite blaga sredstva za čišćenje na uljnoj bazi. Prehrana će, jasno, uvelike utjecati na njezin izgled pa balansirani unos vode i namirnicama koje su obogaćene antioksidansima. Tjelovježba vraća samopouzdanje i održava kožu zategnutom, a važna je i briga nakon vježbanja. Za opuštanje nakon aktivnog (i/ili stresnog) dana najbolje djeluje umirujući maslac za tijelo i masaža, a biramo Fraktal Mend De-stress Massage Butter, umirujući i nemasni maslac za tijelo s kombinacijom ulja i aktivnih sastojaka koji pomažu koži zadržati vlagu, a mišiće opuštaju, dok tijelo i um pripremaju za mirniji san. Za najbolje rezultate, umasirajte ga na vlažnu kožu nakon tuširanja.

image
PROMO

Fraktal Winnow Skin Detox Oil i Mend De-stress Massage Butter čine Detox & Relax Duo koji pruža zaokruženu svakodnevnu njegu koži koja pokazuje simptome menopauze, no blagotvorno će djelovati i na koži koja, neovisno o razdoblju života u kojem se nalazite, zahtijeva detoks i posebnu dubinsku njegu koja ujedno štiti i regenerira kožu tijela i lica. Fraktal beauty proizvodi su dostupni putem web shopa na stranici www.fraktalbeauty.com.

*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Fraktal Beauty

Linker
22. travanj 2024 16:33