Hailey Bieber

 INSTAGRAM
"Box bob"

Nova era bob frizure: Hit stil zbog kojeg ćete poželjeti skratiti kosu, nosi ga i Hailey Bieber

Jednostavna, lepršava i jedna od najboljih frizura koju lako nose gotovo svi tipovi kose.

Jednostavna, lepršava i jedna od najboljih frizura koju lako nose gotovo svi tipovi kose.

Nazire se kraj godišnjih odmora na moru, a s njime i potreba za osvježavanjem kose nakon višetjednog izlaganja utjecaju sunca i mora. Naravno, dogodit će se još pokoji izlet za vikend i u rujnu, ali kosa već sad žudi za posjetom frizeru i šišanjem onih nekoliko centimetara koji su najviše nastradali. Slijedili i vas mala promjena frizure pri povratku u rutinu donosimo prijedlog jednog od trenutno najtraženijih stilova među slavnim damama.

Box bob jedna je od novijih inačica kultne bob frizure koja svakih nekoliko godina doživljava povratak među trendove. Što i ne čudi kad znamo da je riječ o jednoj od jednostavnijih i praktičnijih frizura koja se vrlo lako održava i stilizira, a pritom pristaje većini tipova kose. No, za razliku od klasičnog bob izgleda koji karakterizira asimetrično rezanje kose čiji stražnji dio doseže do početka vrata, a prednji dio završava u razni brade, box bob nešto je duža varijanta koju možete vezati u rep te stilizirati gotovo isto kao klasično rezanu kosu do ramena.

Kao i veliki broj trenutno vladajućih trendova popularizirala ga je Hailey Bieber koja je početkom godine svoju dugu smeđu kosu skratila do polovice vrata i dodala joj svjetlije pramenove. Međutim, box bob nije njezina revolucionarna ideja jer se već neko vrijeme može vidjeti na brojnim zvijezdama koje ga, a i ona je sama priznala da joj je inspiracija za frizuru bila Gwyneth Paltrow odnosno filmski lik Margot Tenenbaum koji je utjelovila. Između ostalog, još krajem prošle godine Zendaya se na svom Instagramu pohvalila ovom frizurom, a već dugo isti stil nosi i glumica Kristen Bell te britanska voditeljica i influencerica Alexa Chung.

Osim u duljini koja može sezati sve do ramena, box bob se od klasičnog boba razlikuje i po tome što se kosa ne reže potpuno ravno, a jednako tako se i ne fenira u potpuno glatku frizuru. Dapače, iako i dalje kockast, puno je opušteniji i slojevitiji zbog čega odlično nosi blage valove poznatije kao beach waves. Glavni razlog za to je izostanak onog klasičnog voluminoznog korijena kose koji je tipičan za klasičan bob i koji ne dozvoljava igranje stilizacijama. Uz to, box bob je opušteniji i po pitanju igre sa slojevitim elementima pa dozvoljava i kraće prednje pramenove koji će uokvirivati lice i biti odličan dodatak odlučite li se i na osvježavanje boje popularnim skandinavskim pramenovima.

Linker
28. travanj 2024 15:03