Christian Louboutin
NOVI MIRISI

7 novih parfema idealnih za jesenske dane

Osim što dolaskom hladnijih dana mijenjamo modne kombinacije, novo godišnje doba rezervirano je i za promjenu parfema, što dobro znaju i vodeće kuće poput Chanela, Louis Vuitton i Alexander McQueen. One su jedne od mnogih koje su novu modnu sezonu upotpunile novim mirisima, među kojima će se naći nešto za svakoga – od cvjetnih s blagom notom voćnih mirisa pa sve do orijentalnih.

Jedna od najpoznatijih svjetskih vizažistica Charlotte Tilbury predstavila je svoj prvi parfem “Scent of a Dream”, kojeg je opisala kao “zarazno zavodljiv miris idealan za noćni izlazak”. Srednje note senzualnog parfema čine cvjetni mirisi, dok su gornje note limun, breskva i crni papar.

Svoju kolekciju parfema Nirvana Mary-Kate i Ashley Olsen ove su sezone obogatile s dva nova mirisa: orijentalnim Nirvana Bourbon kojim prevladava ton bourbon vanilije i cvjetnim Nirvana Rose koji sadrži esenciju majske ruže.

Kreativna direktorica modnog brenda Alexander McQueen kreirala je novi parfem britanske kuće koji je “namijenjen ženama koje cvjetaju u tami”. Crna bočica ukrašena zlatnim perjem savršeno dočarava miris koji skriva: glavne note parfema sadrže jasmin, tuberozu, koju se često naziva i kraljicom noći te ylang-ylang.

Najnoviji član Chanelove No. 5 obitelji je L’Eau – mladenački miris predstavljen kao laganija i svježija verzija sofisticiranog originala. Novi No. 5 je zadržao majsku ružu kao glavnu notu, a osim nje sadrži i note jasmina, sandalovine te ylang-ylanga.

Modna kuća Louis Vuitton lansirala je cijelu kolekciju parfema koje je kreirao njihov parfumer Jacques Cavallier Belletrud. Zahvaljujući njemu, možete birati između sedam različitih mirisa: Rose des Vents, Matière Noire, Mille Feux, Apogée, Turbulences, Dans la Peau i Contre Moi. Francuska glumica Lea Seydoux zaštitno je lice parfema, a kao najdraži iz kolekcije izdvojila je Rose des Vents: “Volim snažnu, dominantnu ružu. Za mene je ona simbol ženstvenosti – misteriozna je i senzualna”.

Luksuzna europska parfemska kuća Byredo lansirala je parfem Byredo Unnamed Perfume” povodom desete obljetnice kompanije. Pikantna mješavina ružičastog papra, gina i niskog raslinja slijedi Byredo ideju o iznimno privlačnim i jedinstvenim mirisnim notama, a ovog puta imate priliku nazvati parfem kako vi želite. S kupnjom proizvoda dobit ćete list papira sa slovima i malenu drvenu olovčicu – alat koji će vam kasnije pomoći da na bočicu parfema ispišete personalizirano ime ili pojam.

Jedan od najpoznatijih dizajnera obuće Christian Louboutin ove je godine svojoj beauty liniji dodao tri mirisa: Bikini Questa Sera, Tornade Blond i Trouble in Heaven. Radi se o tri potpuno različita mirisa: Bikini Questa Sera parfemom dominiraju bijeli jasmin i tuberoza, u Tornade Blond najizraženije su crvena ruža, borovnica i slatka ljubičica, a u Trouble in Heaven pačuli, iris i amber.

Linker
20. travanj 2024 08:52