MULTIFUNKCIONALNI PROIZVODI

Make-up na brzinu: Novi proizvodi su idealno rješenje za žene u žurbi

Modernim ženama trebaju žurna make-up rješenja i zato su kozmetički hit nove palete za cijelo lice ili rumenila koja se mogu koristiti kao ruževi.

Jenny Frankel, osnivačica kanadske marke Nudestix, jedna je od pionirki kozmetike za “žene u pokretu”. Pritom nije riječ o frazi, jer se njezin brend od 2015. bazira na multifunkcionalnim proizvodima za lice, oči i usne koji stanu u torbicu veličine prosječnog pametnog telefona - a odnedavno su dostupni i na hrvatskom tržištu.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 06:  A model prepares backstage for Vivienne Hu Spring/Summer 2020 New York Fashion Week Runway Show during New York Fashion Week: The Shows at Gallery II at Spring Studios on September 06, 2019 in New York City. (Photo by Paul Morigi/Getty Images for Vivienne Hu)
Getty Images for Vivienne Hu

Ubrzanom tempu (i potrebama) prilagodili su se i drugi make-up igrači koji nastoje zadovoljiti kriterije modernih dama kad se šminkaju na putu za posao, prije avionskog leta, sastanka... I zato su trenutačno palete hit: nude raspon tekstura u neutralnim nijansama koje se mogu koristiti kao sjenilo za oči i obrve, kao rumenilo, bronzer, za konturiranje lica, kao highlighter...

Sve češće pak viđamo i “dva-u-jedan” proizvode u sticku, poput ruža i rumenila, a pojavljuju se i hibridi baza za lice kao što su puderi i primeri ili korektori i puderi. Svima im je zajedničko što se nanose prstima, čime se štedi prostor (i novac) u torbi te se, na globalnom planu, smanjuje i količina otpada. Uz multifunkcionalnost, naime, i briga o okolišu je ono o čemu vode računa nove generacije koje brzo žive.

Deluxe Palette paleta za oči i lice, 299 kn DOUGLAS

The City Kits Pink Edge paleta za oči i lice 88,55 kn MAYBELLINE

The Shape x Glow koristi se za cijelo lice 151,90 kn L.O.V

Star-dipped paleta za lice, 341 kn MAC

Party Like a Flockstar nijanse za oči, lice i usne 299 kn BENEFIT

Nooner paleta za lice 325 kn URBAN DECAY

Cherry Blossom Babe sjajni stick za oči, lice i usne 239,90 kn NUDESTIX

Instant Pretty paleta za oči i lice 616,90 kn BOBBI BROWN

Linker
16. travanj 2024 08:19