USPORI ZA LJEPOTU

Možemo li njegom usporiti starenje? Stručnjaci iz laboratorija Vichy tvrde da možemo

Jeste li znali da je samo 20 posto starenja kože posljedica genetskih čimbenika, a na preostalih 80 posto utječu brojni vanjski čimbenici? Britanski znanstvenik prof.dr. Christopher Wild je prije desetak godina predstavio koncept ekspozoma – holistički pogled na zdravlje uključujući, naravno, i kožu. Ukratko, radi se o sveobuhvatnoj procjeni utjecaja svega što nije genetska predispozicija na naš organizam. A kako smanjiti taj negativni utjecaj? Vrlo jednostavno – usporite.

S obzirom na to da je najveća boljka modernog života upravo brzina koja rezultira nezdravim načinom života, u svijetu je sve popularnija takozvana Slow filozofija: ona nas potiče da iskoristimo vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku, a osim što je dobra za naše mentalno zdravlje, blagotvorno djeluje i na ono fizičko. Potaknuti mnoštvom dokaza koji ga podupiru, Vichy se pridružio borbi za koncept Slow pokreta. Vođeni idejom usporavanja, stručnjaci iz laboratorija Vichy su osmislili Slow Âge – prvi proizvod za dnevnu njegu koji ciljano djeluje protiv znakova starenja u nastajanju: od tankih linija do bora, diskromije i tamnih mrlja pa sve do gubitka tonusa i i punoće kože.

U devet godina istraživanja, Laboratoriji Vichy identificirali su fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože i koji se gomilaju pod utjecajem okoliša, stresa i umora te stila života. Ti čimbenici zajedno tvore proces nazvan silent ageing: prvi znakovi starenja se zapravo stvaraju mnogo prije negoli ih primijetimo na koži. Upravo tu uskače Slow Âge – uz pomoć aktivnih sastojaka bajkalske kapice, bifidusa i Vichy mineralizirane termalne vode djeluje na još nevidljive znakove starenja. Bajkalska kapica, jedna od temeljnih biljaka u kineskoj medicini, limitira štetni oksidacijski učinak uzrokovan izlaganjem UV zrakama i zagađenjem, bifidus jača barijeru kože, dok ju termalna voda čini snažnijom i otpornijom na vanjske štetne utjecaje.

Linker
01. prosinac 2023 07:03