Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
S preciznim formulacijama

Tom Ford pokreće liniju za njegu kože: Provjerite koji će se proizvodi nalaziti u njoj

Deset godina od pokretanja prve make-up linije, dizajner Tom Ford krenuo je u drugu avanturu. Uskoro pokreće liniju za njegu kože koja će se bazirati na znanstvenim istraživanjima i sadržavat će provjerene i kvalitetne sastojke.

Nakon što je Tom Ford, jedan od najvećih svjetskih dizajnera, 2006. uzdrmao temelje svog modnog carstva kako bi pokrenuo liniju parfema, a 2011. izbacio svoju prvu make-up kolekciju, shvatio je da mu nedostaje samo jedno - linija za njegu kože. Sada, više od 10 godina kasnije, Ford se upustio u suradnju s velikim Estée Lauderom kako bi pokrenuo beauty liniju pod nazivom Tom Ford Research.

"Želio sam kreirati ozbiljnu liniju za njegu kože, utemeljenu na znanstvenim činjenicama i istraživanjima. Ona će sadržavati prave, vrijedne proizvode. Nisam dizajner koji bi svoje ime zalijepio samo na lijepu ambalažu", rekao je u nedavnom intervju kako bi kupci znali da ne ulažu samo u nešto što će dobro izgledati na njihovim kupaonskim policama.

Kako bi se osigurao da će njegovi beauty proizvodi biti precizno formulirani, Ford je čak zatražio i dobio vlastiti laboratorij od Estée Laudera. Nakon 75 različitih kombinacija formulacija, njegova prva dva proizvoda - Serum Concentrate i krema Crème Concentrate za par tjedana stići će na police Tom Ford trgovina u SAD-u.

Oba proizvoda sadrže kofein dobiven iz japanskog zelenog čaja "gyokuro" i rijetki bijeli "porculanski" kakao. "Dermatolozi su mi prije nekoliko godina rekli da se natečene oči najbolje smiruju vrećicama čaja. Svaki put kada sam ih stavio na oči, primijetio sam da mi je koža hidratizirana", objasnio je Ford. Osim kofeina, u proizvodima su i još neki visokovrijedni sastojci poput glikolne i mliječne kiseline, peptida i hijaluronske kiseline koja odlično vlaži kožu.

Krema i serum dolaze u prodaju u kolovozu, dok još tri proizvoda, uključujući i kremu za okoloočno područje, stižu u proljeće 2020. Još jedna novost kod Forda jest novi miris Métallique - cvjetni aldehidni parfem s notama bergamota, ružičastog papra, aldehida i vanilije koji možete nabaviti ovdje po cijeni od 945 kuna za 50 ml.

Tom Ford

Linker
20. travanj 2024 00:30