Vatrena ljepota

Obojite život: 50 nijansi crvene za jesen i zimu punu strasti

Ovosezonski crveni kolorit u rasponu je od žarkih nijansi, pikantnih poput čilija, do prigodno jesenskih, prigušenih boja vina i šumskih bobica - a prelijeva se s usana na ostatak lica.

Što je život izazovniji, to češće posežemo za ružem za usne - barem ako je vjerovati teoriji zvanoj lipstick effect, prema kojoj se još od tridesetih godina prošloga stoljeća ruževi kupuju s posebnim žarom baš u nestabilnim i kriznim vremenima. Prema spomenutoj teoriji, ruž je oličenje ženstvenosti i samopouzdanja što pruža moralnu potporu - mali luksuz koji si možemo priuštiti, a čini čuda. Počevši od crvenog ruža koji već samom bojom simbolizira strast, snagu i otpor.

image

Model i pjevačica Paris Jackson zaštitno je lice tekućeg ruža KVD Beauty Everlasting Hyperlight

KVD BEAUTY

Više nego ikad ruževi su otporni i u doslovnom smislu - najnovija generacija nosi oznaku transfer-proof, što znači da su postojani cijeli dan bez obzira na vlagu i habanje. Budući da se ne "preslikavaju", ne moraju se obnavljati dodatnim premazima. Među takvim specijalcima posebno su omiljeni takozvani hibridi što ujedinjuju svojstva ruža, sjajila, balzama i(li) ulja, a sve je više i "tonera" koji - osim za šminkanje usana - mogu poslužiti i kao rumenilo. Unatoč tome što su do maksimuma nabijeni pigmentima, teksture su im "bestežinske" i prozračne, obogaćene obiljem prirodnih esencija što se lako stapaju s kožom.

image

MAC Lustreglass Sheer - Chili Popper sjajni ruž, 210,89 kn/27,98 €

MAC

Ovosezonski crveni kolorit izrazito je sveobuhvatan, od žarkih nijansi (kod mnogih brendova nezaobilazna je boja maka) i onih "pikantnih" poput čilija, do prigodno jesenskih tamnih nijansi vina i šumskih bobica.

Crvena se s usana preselila i na ostatak lica - u sjenilima i rumenilima što se mogu fino razraditi kako bi na koži ostao samo elegantan dašak boje.

image

REVOLUTION x GAME OF THRONES Forever Flawless - Mother of Dragons paleta sjenila nadahnuta serijom ‘Igra prijestolja‘, 119,99 kn/15,93 €

REVOLUTION

U igri su, dakako, i lakovi, koji se baš kao i šminka hvale iznimno otpornom i intenzivnom bojom, a ujedno ističu i svoju nježniju stranu - formulacije na bazi prirodnih sastojaka zahvaljujući kojima nokti i dalje mogu disati.

image

CHANEL N°1 de Chanel Red Camellia balzam u boji za usne i obraze, s uljem crvene kamelije, 371 kn/49,24 €

CHANEL
image

GABRIELLA SALVETE Flower Shop dugotrajni lak za nokte, 29,90 kn/3,96 €

image

GUERLAIN KissKiss Bee Glow balzam u boji s medom i pčelinjim voskom, 319 kn/42,34 €

Linker
19. travanj 2024 07:36