Omiljeni parfemi

Od Margot Robbie do Rihanne – kako zvijezde stvarno mirišu

Koje poznate žene biraju najskuplje i najrjeđe parfeme, a koje ih kupuju u najbližoj parfumeriji? Tko voli ženstvene, a tko muževne mirise?

Žena koja nosi pogrešan parfem nema budućnost, ova misao slavne Coco Chanel danas vjerojatno ne drži vodu, no da nije lako odabrati miris koji nam savršeno pristaje i koji podcrtava našu osobnost – nije. Nije to uvijek lako ni celebrityjima kojima u izboru može pomoći i vojska savjetnika. WhoWhatWear je prikupio mirisne izbore nekih od trenutno najpoznatijih svjetskih dama, pa možemo vidjeti da najskuplji ukus ima glazbena megazvijezda Rihanna, a slijedi je glumica Emma Stone.

Popularna Riri na glasu je kao jedna od zvijezda koje uvijek predivno mirišu, a o tome rado govore i njeni prijatelji. Jedan od njih svojevremeno je objavio na Instagramu da je tajna u hvaljenom Kilianovom parfemu Love, Don‘t be Shy.

Emma Stone se pak, kažu izvori, ne može zasititi ženstvenog mirisa Chanel Gardénia. Navodno njime prska jastuk prije spavanja i uvijek ga nosi sa sobom kad putuje.

Victoria Beckham nerijetko omogućuje pratiteljima da zavire u njen režim ljepote i uređivanja, pa je nedavno otkrila i kako voli mirisati. „Super šik!”, napisala je u Storyjima na Instagramu modna kreatorica, opisujući svoj trenutno najdraži parfem, a to je Vilhelm Parfumerie Room Service.

image

Kilianov Love, Don‘t Be Shy najskuplji je na ovom popisu, 232 eura

KILIAN
image

Chanelova Gardénia izbor je Emme Stone, cijena 225 eura

Chanel
image

Vilhelm Parfumerie Room Service omiljeni je parfem Victorije Beckham, 208 eura

Vilhelm Parfumerie

Nekadašnji supermodel Kate Moss izjavila je kako ne izlazi iz kuće a da se nije namirisala. Najdraži joj je Serge Lutens Fleurs d‘Oranger, a voli i Clarins Eau Dynamisante ili Nadia Narain Lua. „Malo prskanja i to je to”, rekla je Kate.

Možda bismo mogli pretpostaviti da sve velike zvijezde nose skupe parfeme namijenjene uskom krugu korisnica, no nije baš tako. Nekadašnji model Chrissy Teigen sa svojim je izborom u srednjoj struji. „Diorov Hypnotic Poison moj je prepoznatljivi miris. Dolazi u maloj bočici koja izgleda poput crvene jabuke, ne miriši ni previše voćno ni previše djevojački. Više je mješavina muževnog i seksi mirisa”, opisala ga je Chrissy.

image

Malo Serge Lutensovog Fleurs d‘Oranger i Kate Moss je spremna za izlazak, cijena 186 eura

Serge Lutens
image

Chrissy Teigen bira srednju struju i Diorov Hypnotic Poison, 69 eura

Dior

Naomi Campbell ne izjašnjava se često o svojim beauty navikama, ali jednom je, tvrde izvori, ipak otkrila koji joj je parfem omiljen. Navodno je velika obožavateljica Diorovog Diorissimo koji miriši na đurđice.

Njezina znatno mlađa kolegica Hailey Bieber u jednom je intervjuu rekla da joj je omiljeni miris Fleur Narcotique francuskog brenda Ex Nihilo. „Ne sjećam se je li mi ga netko darovao, ali jednostavno sam se zaljubila u taj miris. Svi su mirisi te kuće stvarno predivni”, rekla je Hailey.

Gypsy Water, parfem kuće Byredo, navodno ima dosta štovatelja među celebrityjima, a jedna od najvećih je glumica Kate Bosworth. „Kad govorimo o parfemima, stvarno sam odana Byredovom Gypsy Water. To je predivan i kompleksan miris koji miriši istodobno i seksi i nevino. Toliko nevjerojatnih slojeva ima u njemu”, rekla je.

image

Naomi Campbell voli miris đurđica i Diorov Diorissimo, 128 eura

Dior
image

Hailey Bieber zaljubila se u Fleur Narcotique brenda Ex Nihilo, 203 eura

Ex Nihilo
image

Kate Bosworth odana je parfemu Gypsy Water kuće Byredo, 146 eura

Byredo

Zvijezda filma „Barbie” glumica Margot Robbie također ne švrlja puno kad je riječ o parfemima, a ne troši na njih ni previše novca. Njoj najdraži miris je Deep Euphoria Calvina Kleina. „Kad sam bila mlađa nisam zapravo ni koristila parfeme, samo bih stavila neko esencijalno ulje ili bih uplela malo lavande u kosu. No, kad sam probala parfem Deep Euphoria zaljubila sam se i još sam zaljubljena”, rekla je i opisala ga kao cvjetni miris, slatku mošusnu ružu koja je vrlo ženstvena, ali nije prejaka, pa je može nositi svaki dan.

Meghan Markle također je među poznatim ženama koje ne mogu bez parfema, pa ako ga slučajno zaboravi, čak će se i vratiti kući kako bi se namirisala, tako je barem tvrdila prije nekoliko godina. Ima nekoliko mirisnih favorita, a najradije izmjenjuje Oribeov Côte d‘Azur i Wood Sage & Sea Salt Colognes Jo Malone.

U više je navrata glazbena zvijezda Selena Gomez izražavala ljubav prema mirisu Daisy Eau So Fresh Marca Jacobsa. Njen omiljeni miris lagan je i prozračan, ima gornju notu mandarine, srednju kozje krvi i donju mošusa. Spada među cjenovno najprihvatljivije.

image

Margot Robbie prije je mirisala na cvijeće koje je stavljala u kosu, a danas na Deep Euphoria Calvina Kleina, 45 eura

Calvin Klein
image

Meghan Markle ne izlazi iz kuće bez Oribovog mirisa Côte d‘Azur, 136 eura

ORIBE
image

Selena Gomez voli lagani Daisy Eau So Fresh Marca Jacobsa, 55 eura

Marc Jacobs
Linker
27. ožujak 2024 03:22