peter dundas

Od mode do beauty svijeta: Njegove kreacije nosila je Beyoncé, a sada je predstavio i make-up liniju

Ovaj je Norvežanin gradio karijeru u luksuznim modnim kućama i surađivao s brojnim zvijezdama, a sada je pokrenuo brend Dundas Beauty, a pritom se udružio s nekim od najvećih imena u beauty svijetu - Anastasijom Soare i njezinom kćeri Claudijom.

Modni dizajner Peter Dundas tijekom posljednja dva desetljeća broji same uspjehe u modnom svijetu, a sada se odlučio okušati i u beauty vodama te je lansirao svoju prvu liniju dekorativne kozmetike. Rođeni je Norvežanin svoju karijeru gradio u prestižnim modnim kućama Jeana Paula Gaultiera, Christiana Lacroixa i Emanuela Ungaroa. U svakoj od tih kuća izbrusio je svoj zanat i razvio duboko razumijevanje tehnika mode, što ga je na kraju dovelo do pozicije kreativnog direktora u talijanskoj kući Pucci. Pod njegovim vodstvom, Pucci je razvio glamurozne i šarolike komade s uzorcima po kojima je poznat i dan danas. Nakon sedam godina u ovoj modnoj kući, dizajner je zauzeo mjesto art direktora u talijanskoj kući Roberto Cavalli, a samo dvije godine poslije, točnije 2017., sa životnim i poslovnim partnerom Evangelom Bousisom pokrenuo je svoj brend Dundas.

image

Evangel Bousis i Peter Dundas pokrenuli su brend 2017. godine

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Tada je i prvi put predstavio svoje komade, a nosio ih je nitko drugi nego Beyoncé. Naime, glazbenica, koja je u to vrijeme bila u drugom stanju, nakon što je osvojila Grammyja za svoj album ”Lemonade”, nastupila je u Dundasovoj nezaboravnoj zlatnoj kombinaciji. Osim što je svojom estetikom osvojio Queen Bey, među njegovim obožavateljicama našle su se i Naomi Campbell, Reese Witherspoon, pa čak Michelle Obama.

image

Beyoncé je 2017. na dodjeli Grammyja nastupila u Dundasovoj nezaboravnoj zlatnoj kombinaciji

CF/THUNDER PRESS/PROFIMEDIA

Modni mogul je sada pokrenuo brend Dundas Beauty, a pritom se udružio s nekim od najvećih imena u beauty svijetu - Anastasijom Soare i njezinom kćeri Claudijom, koje stoje iza brenda Anastasia Beverly Hills. Tim već četiri godine radi na novim proizvodima, među ostalim zbog toga što se lansiranje odgađalo zbog pandemije i logističkih problema, a od ovog je tjedna njihov make-up napokon dostupan u web shopovima. Linija, koja nosi naziv Dundas Enhancers, sastoji se od pet nude proizvoda koji su namijenjeni svim rodnim skupinama.

"Željeli smo nešto što je jednostavno, rodno neutralno, što svatko može koristiti. Inkluzivnost je nešto vrlo, vrlo važno. Pakiranje je za svakoga, i nadamo se da će doprinijeti tome da ljudi izgledaju i osjećaju se sjajno", rekao je Dundas za Harper‘s Bazzar o novoj liniji čije je pakiranje u njegovoj omiljenoj, žutoj boji.

image

Pumped Lip Moisture (26 eura)/Day-to-Night Eye Pencil (21 euro)/Bronzer Anonymous (37 eura)/Undercover Enhancer Concealer (33 eura)/Hydratan Tinted Moisturizer (52 eura)

PRESS

Proizvodi će se svidjeti svim obožavateljima minimalizma, jer im je glavna namjena istaknuti prirodnu ljepotu, a u beauty liniji nalaze se pet različitih proizvoda. Pumped Lip Moisture balzam za usne ima svijetlo ružičastu boju i sjajni finiš. Formula njeguje usne i čini ih punijima. Proizvod je prikladan za svaki tip kože i ne sadrži parabene. Day-to-Night Eye Pencil olovka za oči ima kremastu formulu intenzivne bijele i crne boje te također ne sadrži parabene. Bronzer Anonymous dostupan je u šest nijansi koje imaju mat završetak. Kako bi se postigao prirodan brončani izgled kože, Dundas beauty preporučuje izabrati nijansu koja je jedan do dva tona tamnija od prirodne boje kože. Proizvod je prilagođen svakom tipu kože, a najbolje ga je koristiti na jagodicama, vratu, čelu i liniji čeljusti. Undercover Enhancer Concealer prekriva mrlje na licu, posvjetljuje i hidrira kožu, te je dostupan u osam nijansi. Hydratan Tinted Moisturizer je lagana, tonirana hidratantna krema koja unatoč mat finišu ostavlja i lagani sjaj na koži. Može se nositi samostalno ili ispod pudera, a Bousis ju je izdvojio kao zvijezdu linije. "Jednostavno je tako dobra, na tržištu ne postoji ništa poput nje, mislim da savršeno hidrira i ima savršen pigment. Prilagođava se svačijoj boji kože", objasnio je Dundas koji će svojom beauty linijom zasigurno osvojiti brojne dame iz svijeta showbusinessa koje je već ranije osvojio svojim kreacijama.

Linker
24. travanj 2024 05:03