ususret jeseni

Odvažni mačkasti tuš veliki je hit nadolazeće sezone, evo kako ga napraviti

Klasični make-up look je ponovno u igri, ali na svježiji način koji ćete obožavati. Donosimo mali vodič kako uspješno povući crtu tušem.

Cat-eye tuš na očima look je kojem se uvijek vraćamo kad želimo izgledati glamurozno i seksi, bilo u dnevnim ili večernjim varijantama. Odvažne "mačkaste" oči klasik su za sva vremena koji je popularnost stekao još u doba starog Hollywooda, kada je u šminkanju bio poseban naglasak na oči.

Kako je dio bezvremenskog looka, bilo bi pogrešno zvati ga trendom jer cat-eye look je stalno prisutan, kako na modnim pistama, tako i u svakodnevnim lookovima.

image

Coco Rocha

DANIELE CIFALA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Zvijezde novog doba poput glazbenica Adele i Lane Del Rey, manekenke Coco Roche ili pak glumice Zendaye često biraju odvažni mačkasti tuš za velike događaje. Odvažna, debela crta bila je jedan od zaštitnih znakova legendarne glazbenice Amy Winehouse koja je takav look nosila na dnevnoj bazi.

Ove jeseni u fokus se vraća upravo mačkasti look, no neće se zadržati samo na crnoj boji. Kako su neki brendovi, poput Altuzarre, Eckhaus Latte i Collina Strade već najavili, naglasak će biti na jarkim bojama tuša, dužim "repićima" i debljim crtama.

Ovakav odvažan look mogli smo vidjeti na očima glumice i modela Julije Fox koja je nosila reviju za brend LaQuan Smith. Crnom olovkom postignut je zadimljen efekt, a dodatak crvenog sjenila iznad crne crte dao je looku dozu intrigantnosti.

image

Julia Fox

FERNANDA CALFAT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Tuš u boji igrao je glavnu ulogu na reviji Christiana Siriana za jesen/zimu 2022. - modeli su nosili tanku crnu crtu uz liniju trepavica, a iznad njega tuš u boji neba.

image

Revija Christian Siriano

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Kako napraviti odvažan mačkasti look na očima?

Kako bi vam tuš stajao kako ste zamislili, nanosite ga dok gledate ravno u ogledalo. U suprotnom biste mogli napraviti predebelu ili pretanku crtu koja ne odgovara obliku vašeg oka. Vodilja neka vam bude vodena linija na donjeg kapku. Od vanjskog kuta donjeg kapka kosim kistom povucite repić prema kraju obrve i dobit ćete savršen kut. Isto ponovite na drugom kapku.

image

Lana Del Rey

MAYER/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA MAYER/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Nakon što ste napravili repić, od njegovog središnjeg dijela povucite crtu prema sredini gornjeg kapka te popunite prazan prostor između. Na unutrašnji dio oka možete nanijeti tuš ili neko sjajno sjenilo, ali i ne morate. Ako ste tek početnik u ovome, koristite sjenila dok ne savladate tehniku. Nakon toga će vam nanošenje tekućeg tuša biti lakše.

Linker
20. travanj 2024 08:49