Gloria produkcija
Trendovi

Ovo je najpopularnija boja laka za nokte, mislimo da ćete se iznenaditi

Lakiranje i ukrašavanje noktiju sve je popularnije posljednjih godina, vidljivo je to i po različitim trendovima čiji je popis gotovo beskrajan: sirenini nokti, polumjeseci, „stakleni” nokti, pop art nokti... Očekuje se da će globalno tržište uljepšavanja noktiju i dalje rasti.

Lakiranje i ukrašavanje noktiju sve je popularnije posljednjih godina, vidljivo je to i po različitim trendovima čiji je popis gotovo beskrajan: sirenini nokti, polumjeseci, „stakleni” nokti, pop art nokti... Očekuje se da će globalno tržište uljepšavanja noktiju i dalje rasti.

Neutralne nijanse najtraženije su boje lakova za nokte u cijelom svijetu i na najrazličitijim tržištima, a u samom vrhu je crna boja. Pokazuje to novo izvješće koje je objavio Perfect Corp., globalni dobavljač rješenja za umjetnu inteligenciju i proširenu stvarnost na području ljepote i mode.

Lakiranje, bojenje i ukrašavanje noktiju sve je popularnije posljednjih godina, vidljivo je to i po različitim trendovima u manikiranju (popis je gotovo beskrajan: sirenini nokti, polumjeseci, „stakleni” nokti, pop art nokti...), a očekuje se da će globalno tržište uljepšavanja noktiju i dalje rasti i to oko osam posto u idućih deset godina. Perfect Corp. je pokušao identificirati nove trendove u bojama i teksturama noktiju koristeći podatke dobivene iz vlastite aplikacije YouCam Nails koja sadrži tisuće filtra koji korisnicima omogućuju virtualno isprobavanje boja noktiju i efekata nail arta. Putem te aplikacije se, kažu njihovi podaci, godišnje provede više od sedam milijuna virtualnih proba boja noktiju, piše Premium Beauty News.

Pokazalo se da korisnice (i korisnici) najviše isprobavaju neutralne boje noktiju, a skloniji su onim jačima, pa je crni lak za nokte zauzeo prvo mjesto među najčešće isprobanim nijansama na globalnoj razini. Odvažno lakirani crni nokti prije su bili rezervirani uglavnom za metalski i darkerski modni izričaj, no posljednjih godina sve su češći i u srednjoj struji, zahvaljujući mnogim poznatim osobama koje su se pojavile na crvenim tepisima s crno nalakiranim noktima, bilo sjajnim, bilo matiranim. Na popisu su Billie Eilish, Rihanna, Khloé Kardashian, Margot Robbie, Dua Lipa...

image

Billie Eilish jedna je od poznatih osoba koje su potaknule popularnost crnog laka za nokte

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na globalnoj su razini poslije crne najpopularnije biserno bijela i pješčana boja noktiju, a crni lak za nokte i svijetle neutralne nijanse potvrđene su kao najpopularnije boje noktiju i u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Španjolskoj, Brazilu, Francuskoj, Japanu, Kini i Meksiku.

Naravno, crveno lakiranim noktima, primjerice, u nijansama Cherry, Crimson i Sparkle Red, konkurencija nije puno naštetila, i oni su se zadržali među najpopularnijima u svijetu te u zemljama Bliskog istoka. Nokti visokog sjaja te metalik i kromirani tonovi, kao što su Metallic Rose Gold, Foil Gold i Foil Silver, također su ušli među deset boja za nokte koje su ljudi najčešće isprobavali, a posebno su im skloni u Kini, Meksiku i Saudijskoj Arabiji.

Što se tiče tekstura, na svim tržištima prednjače kremasti lakovi za nokte. Slijede gelasti i matirani nokti, što potvrđuje da svijet uljepšavanja noktiju osvajaju nove i inovativne završne obrade koje mogu pružiti još više mogućnosti.

Linker
26. travanj 2024 19:53