Prirodno lijepa

Pjegice se više ne skrivaju: Evo kako njegovati kožu s ovim ukrasom na licu

One na nosu i obrazima odavno su se prestale doživljavati kao ‘mana‘ i postale šarmantan detalj na ženskom licu.

Činjenica da danas na tržištu postoje proizvodi koji služe crtanju lažnih pjegica najbolje govori o tome koliko se percepcija onoga što se smatra lijepim mijenjala. Nekada su žene sklone pojačanoj pigmentaciji skrivale svoj ten debelim slojevima pudera, a danas ponosno pokazuju svoje pjege. Jedna od njih je i 32-godišnja britanska glumica Emma Watson koja je, prihvaćajući 2017. ulogu Ljepotice u filmu "Ljepotica i zvijer" imala samo jedan uvjet: "U svim filmovima koje sam snimala vizažisti su uvijek prekrivali moje pjegice, no za ulogu Belle bilo mi je iznimno važno da moje pjege ostanu, jer su one dio mene i moje ljepote", otkrila je Emma.

Samo 4 do 5 posto svjetske populacije ima pjegice od djetinjstva.

Ostali se s tamnim mrljicama na koži obično susretnu tek u starijoj dobi, kad one mogu biti posljedica različitih utjecaja (čak i kao simptom nekih bolesti ili uzimanja medikamenata). Do pojačane proizvodnje melanina obično dolazi kad se osjetljiva koža pokušava zaštititi od oštećenja uslijed pretjeranog izlaganja suncu - nakupine melanina se obično pojavljuju na dijelovima koji su najizloženiji - licu, vratu, dekolteu i rukama, a češće su u osoba s tamnom bojom kože jer ona ima jaču pigmentaciju. Nalikuju na pjegice, no one zimi blijede (osim ako nisu genetski uvjetovane), dok su hiperpigmentacije prouzročene kombinacijom djelovanja štetnih UV zraka i manjka zaštite iznimno tvrdoglave. Ipak, moguće je riješiti ih se ciljanom njegom - serumima sa snažnim aktivnim sastojcima poput vitamina C, retinola, niacinamida ili moćnih kiselina kao što su azelaična i kojična.

Serumi, za razliku od krema, prodiru u dublje slojeve kože i brzo rješavaju problem tamnih mrlja. Osim toga, djeluju i na bore, crvenilo te koži vraćaju jedrost. Ali, pripazite, serumi s ovim sastojcima povećavaju osjetljivost na sunce pa ih koristite samo u večernjoj njezi.

Isprobajte ove proizvode, koje zovemo i kontrolori tena.

image

Liftactiv Specialist B3 Dark Spots serum istodobno smanjuje pigmentacije i bore, 277,50 kn

PRESS
image

Eucerin Anti-Pigment Spot korektor smanjuje mrljice i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje, 148 kn

PRESS
image

Tomorrowlabs Mark Removal krema sprječava prekomjerno stvaranje melanina, 689 kn

PRESS
Linker
13. travanj 2024 12:40