Hot pink

Ružičasta kosa i službeno je najveći trend među zvijezdama ovog ljeta

Ako tražite inspiraciju za egzotičnu promjenu izgleda, fotografije poznatih i njihovih 50 nijansi ružičate na kosi možda vas potaknu da odlučite upravo za ovu boju.

Osim što je ‘Barbiecore‘ zavladao ormarima i modnim pistama, ružičasta je postala i jedna od najtraženijih boja za kosu sezone, barem ako je suditi prema sili celebova koji su ovog ljeta odlučili upravo tu boju nositi na glavi.

image

Joey King

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bilo da se radi samo o ljetnom osvježenju ili uskakanju na Barbie vlak, mnoge zvijezde svoje su vlasi pobojale u ružičasto.

Joey King, Megan Fox, Lizzo, Machine Gune Kelly, Dua Lipa... popis imena zaista je dugačak. Naravno da nikome ne treba poseban razlog za bojanje kose u ružičastu (ili bilo koju drugu boju), ali sigurno je da je trenutno povećan interes za pink look među svjetskim celebovima.

image

Megan Fox i Machine Gun Kelly

THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Ružičasta boja simbolizira ljubav bez strasti, predstavlja slatkoću i nevinost djeteta, u psihologiji ta boja je znak nade. Kao mješavina crvene i bijele, ružičasta objedinjuje i njihova značenja - strast i akciju crvene ublažava čistoća i potencijal bijele. Ružičasta je zapravo crvena bez agresivnosti.

Ružičasta se veže uz romantiku, ženstvena i romantična boja, intimna i brižljiva, utišava i smanjuje agresivnost. U psihologiji se često povezuje s intuicijom i empatijom, a simbol je nade, zdravlja i optimizma. Ne govori se uzalud da netko "gleda na život kroz ružičaste naočale".

Osobe koje vole tu boji i često nose ružičastu odjeću uglavnom su prijateljski raspoložene, za sreću im treba im tuđe divljenje i poštovanje, ali nikad nisu nametljive ili agresivne.

Mnogi celebovi boju kose mijenjaju češće nego prosječni ljudi mijenjaju boju tenisica, još je veći broj onih koji su nekad, prije ovog ljeta, odabrali upravo ružičastu kako bi naglasili neki bitan događaj ili kampanju do koje im je stalo.

Linker
25. travanj 2024 10:27