Doza minimalizma

Soap nails: Ova jednostavna i efektna manikura mogla bi obilježiti 2024. godinu

Kao što možemo vidjeti po najnovijim fotografijama beauty umjetnika za manikure, kratke i uredne nokte u neutralnim nijansama obožavat ćemo u mjesecima koji su pred nama.

Početak nove godine najčešće je razdoblje u kojem modni stručnjaci predviđaju najaktualnije trendove koji će vladati u mjesecima koji nam tek dolaze. No ni beauty industrija nije iznimka pa su tako već krenula prva nagađanja oko trendi manikura koja bi trebala biti među najvećim hitovima u 2024., a na prvom su mjestu soap nails.

Iako smo lani na noktima mnogih trendseterica i mogli primijetiti veliki povratak efektnih šljokica, crvenih lakova različitih nijansi te razigrano poigravanje drugim upadljivim bojama i 3D oblicima, soap nails manikura obilježava povratak dobrom starom minimalizmu. Naime, ovaj trend zapravo obilježava spoj klasike i jednostavnosti, a fokus je na kratkim i urednim noktima. Osim toga, posebno je naglašen sjajni finiš koji ostavlja dojam gotovo mokrih noktiju.

No kako možemo postići soap nails efekt? S obzirom na to da ova manikura veliča jednostavnost i urednost, u najvećem će fokusu biti baza. Skraćivanje noktiju, uređivanje kožice, pravilna hidratacija ruku i nanošenje baze zapravo će nam oduzeti više vremena nego nanošenje samog laka. Najprije je potrebno nokte potpuno očistiti od prethodnog laka, riješiti se zanoktica te ih isturpijati kako bi bili što simetričniji.

Nakon uređenja noktiju, na redu je lak. S obzirom na to da ova manikura isključuje jarke i upečatljive boje koje su bile hit prošle sezone, već se fokusira na one neutralnije, idealno je rješenje odabrati potpuno prozirni lak ili pak onaj u mliječnoj nijansi. Boja je ionako manje važna od sjajnog finiša. Zapravo, uvijek popularna nude baza i sjajni premaz sve su što će vam biti potrebno kako biste postigli efekt soap nailsa. Osim toga, odlična je vijest što ovu manikuru možete bez problema napraviti sami kod kuće, bez odlaska u salon.

Linker
02. travanj 2024 08:33