Press
Novi serum

Stigao je retinol koji djeluje četverostruko, a nema potrebe za privikavanjem kože

U inovativnom kremastom serumu spojena su tri oblika retinoida koji djeluju na poboljšanje tonusa i teksture kože, smanjenje pora i redukciju bora.

U inovativnom kremastom serumu spojena su tri oblika retinoida koji djeluju na poboljšanje tonusa i teksture kože, smanjenje pora i redukciju bora.

Novost iz Dermalogice je Dynamic Skin Retinol Serum, kremasti serum s visokom dozom retinola, oblika vitamina A, koji se odlično slaže s njihovim hidratantnim bestselerom, a to je Dynamic Skin Recovery. Serum je namijenjen tretiranju četiri znaka starenja kože – smanjenju pora, poboljšanju tonusa i teksture kože te redukciji bora. Nanosi se u večernjoj njezi.

image
PRESS

"Ponekad je retinol komplicirano primjenjivati, računati dane i čekati povoljan vjetar dok se ne izgrade receptori za retinol u koži, inače će doći do nuspojava, kao što su suhoća i iritacije", duhovito je rekla Heather Hickman, jedna od potpredsjednica tvrtke. Prema njenim riječima, u ovom slučaju to nije potrebno, a serum održava zdravlje kože bez ljuštenja, crvenila i iritacija.

image

Dynamic Skin Retinol Serum, 105 eura; prodaje se putem weba i u trgovinama DermaCarea

Press

Novi serum, naime, sadrži 3,5-postotni kompleks retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost. U kompleksu su čak tri vrste retinoida: retinol, inkapsulirani retinol i granaktivni retinoid, a uz taj spoj koža ne mora prolaziti kroz sve korake privikavanja. "Granaktivni retinoid jedini je retinoid koji ne prelazi put pretvorbe u aktivnu tvar – retinoičnu kiselinu – već izravno ‘sjeda‘ na receptore jezgre gdje potiče proizvodnju kolagena, elastina, proliferaciju i sve druge dobrobiti koje vitamin A donosi koži. Učinkovit je bez iritacije“, rekla je Jelena Batić, zastupnica brenda Dermalogica za Hrvatsku.

U dvotjednoj kliničkoj studiji 30 dobrovoljaca primijetilo je smanjenu vidljivost bora, pora i tamnih mrlja te ujednačeniju teksturu kože nakon korištenja seruma.

image
Press
Linker
26. travanj 2024 03:24