OLIVIA WILDE X TRUE BOTANICALS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA OLIVIA WILDE X TRUE BOTANICALS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Pod kontrolom

Tajna je u uljima: Ovo je rutinska njega Olivije Wilde za kožu posebnog sjaja i bez akni

Glumica ima mješovitu kožu na kojoj se, kako je sama rekla, promjene događaju ovisno o razini stresa koji proživljava i o vremenskim uvjetima. Sklona je i prištićima, no sve je stavila pod kontrolu te njegom postigla čist i blistav ten.

Glumica i redateljica Olivia Wilde ima lice koje izgleda kao da se s godinama ne mijenja, unatoč tome što na leđima nosi 39 godina, ima dvoje djece i dvadesetak godina uspinjuće karijere. Ipak, nije rođena s tim, nego je za odličan izgled kože njenog lica zaslužna dobro odabrana njega. Olivia ima mješovitu kožu na kojoj se, kako je sama rekla, promjene događaju ovisno o razini stresa koji proživljava i o vremenskim uvjetima. Sklona je i prištićima, no sve je stavila pod kontrolu i postigla čist i blistav ten, a glumičinom uvijek zanimljivom izgledu ne odmažu ni oštro oblikovana čeljust i prodorne plave oči. Dosad je više puta govorila o tome kako njeguje kožu i kako je „ukrotila” akne, a prema onome što je objavio New Beauty, u njezi se najviše oslanja na veganski i uglavnom organski kozmetički brend True Botanicals.

image
OLIVIA WILDE X TRUE BOTANICALS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA OLIVIA WILDE X TRUE BOTANICALS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Čišćenje uljima: True Botanicals Clear Nourishing Cleanser, 43 eura

TRUE BOTANICALS
image

Glavno je u Olivijinoj njezi kože ulje True Botanicals Clear Pure Radiance Oil, 98 eura

TRUE BOTANICALS

Koristi njihovu liniju Clear, prvenstveno zato da spriječi pojavu akni. Imala je, kako je izjavila, zaista gadne akne u dvadesetim godinama i kad su svi ostali bili gotovi s aknama, njoj su i dalje izbijale. „Otišla sam dermatologu i preporučio mi je oštre kemikalije, lude pilinge i maske i to mi se uopće nije činilo kao dobra ideja”, rekla je glumica koju su svi, ako ne prije, uočili kao Thirteen u seriji „Dr. House”. Umjesto toga, izabrala je prilagođenu njegu – lice čisti hranjivim proizvodom, to je Clear Nourishing Cleanser brenda True Botanicals, koji, među ostalim, sadrži ulja sjemenki kamelije, sjemenki mrkve, smilja i lavande. Nanosi se na vlažnu kožu, dovoljna je količina jednog do dva potiska pumpice.

image

Intenzivna hidratacija s kremom Renew Chebula Extreme, 98 eura

TRUE BOTANICALS
image

Olivia zaokružuje njegu serumom Renew Chebula, 81 euro

TRUE BOTANICALS

Glavno joj je u njezi kože ulje Clear Pure Radiance Oil koje se s lakoćom upija, a uz to i odlično miriši – glumica kaže da je na avionskim letovima suputnici nerijetko „njuškaju” i pitaju kakav je to čaroban miris. „Možda se pitate zašto stavljati ulje na kožu sklonu aknama? Mnoge kreme koje se čine odličnima dobro hidriraju, ali ne pomažu koži sklonoj aknama, možda čak i pogoršavaju akne, druge su preguste i samo stoje na površini kože. Ulja se odmah upijaju i doista su učinila promjenu na mojoj koži. Ovo me ulje riješilo akni”, otkrila je Olivia. Danas koristi i hidratantnu kremu istog brenda, to je krema Renew Chebula Extreme koja intenzivno hidratizira, ali je vrlo lagana i dopušta Olivijinoj koži da diše, a njegu zaokružuje aktivnim serumom Renew Chebula.

image

Olivia Wilde akne je pobijedila uljima

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na nekim područjima Olivia ništa ne prepušta slučaju, a jedno od takvih su obrve. U devedesetima je napravila čestu grešku – želeći postići obrve kakve je tada imala Kate Moss, zaigrala se s pincetom i počupala previše dlačica. Od tada je obrve popunjavala olovkom, jer svjesna je da izgled obrva itekako utječe na izgled cijelog lica, a dlačice se nikako nisu vraćale. Sve dok... „Koristila sam RevitaBrow Advanced Eyebrow Conditioner i stvarno radi. Obrve su mi ponovo izrasle, nakon petnaest godina ‘ćelavosti‘ i to je mala pobjeda koju želim podijeliti s drugima”, glumičine su riječi.

image

Dr. Hauschka Translucent Bronzing Tint za nijansiranje i sjaj, 26 eura

DR. HAUSCHKA
image

RMS Beauty Living Luminizer, 34 eura

RMS

Nijansu kože Olivia dotjeruje pomoću Dr. Hauschka Translucent Bronzing Tint kojim postiže i sjaj. Obično ga umiješa u hidratantnu kremu, a ponekad ga doda u losion za tijelo kako bi blistala ode glave do pete. Na lice voli nanijeti i malo više highlightera, a najdraži joj je RMS Beauty Living Luminizer. Obično to napravi prstima, a ne kistovima, jer su „moji prsti uvijek sa mnom”, zaključuje u šaljivom tonu. Wilde se ne odriče ni zaštite od sunca, a pažljivo bira proizvode bez štetnih sastojaka.

Linker
20. travanj 2024 16:53