Zdrava prehrana

Tajna ljepote: Amal Clooney otkrila je s kojom supernamirnicom započinje dan

Odvjetnica za ljudska prava i majka dvoje djece ne preskače zdravi doručak, a ovaj sastojak rado koristi i za ostale obroke u danu.

Superhrana nije veliki novitet u gastro svijetu, no neke namirnici - poput morske trave - i dalje se ne nalaze visoko na popisu najpoželjnijih. Unatoč tome što čine čudo za zdravlje organizma i ljepotu! Odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney otkrila je da svakog dana za doručak jede jednu namirnicu. Naime, dan započinje upravo s morskom travom, a za Vogue je podijelila i svoj recept.

Morske alge, osim što su ključne za zdravlje oceana i okoliša, su bogate jodom, željezom, kalcijem, kolagenom,aminokiselinama i vlaknima. Sadrže proteine i minerale, no treba imati na umu da nisu sve alge jestive te da neke mogu biti otrovne za tijelo. Iako se mogu konzumirati uz bilo koji obrok, dobro je s njima početi dan, poput Amal - ako je stalni doručak i inače smoothie, ubacite ih u svoju smjesu, a odlično će se uklopiti u neki od međuobroka: primjerice, posoljene listove algi natrljate s malo sezamovog ulja i zapecite u vrućoj pećnici na nekoliko minuta.

image


Amal Clooney

SHUTTERSTOCK

Recept koji Amal često sprema je i juha s morskim algama: alge se rehidriraju tako da se stave u posudu s vodom, a juha se priprema s celerom, jabukom (1), krastavcima (2) i paprikom (1) obrađenima u sokovniku, a zatim dodajte ostale sastojke. Alge i celer narežite na komade i dodajte u juhu te začinite s malo papra i soli te sa sokom limete.

image
UNSPLASH

Amal Clooney priznala je da zdravi i blistavi ten te dobar izgled djeluje morskoj travi koja pozitivno djeluje na kožu: bogata je kolagenom te poboljšava elastičnost kože i djeluje na zaglađeni izgled, pospješuje rast kose, bogata je omega-3 i mineralima kao i vlaknima koja su ključna za zdravlje crijeva.

Linker
25. travanj 2024 15:35