isprobajte ga

Tekući piling najbolji je tretman za kosu nakon ljeta, pronašli smo prave proizvode

Šampon nekada nije dovoljan za uklanjanje nakupina nečistoća i proizvoda za stiliziranje s tjemena pa mu zato moramo pomoći posebnim pilinzima na bazi voćnih kiselina.

Vašem tjemenu je, baš kao i ostatku vaše kože, povremeno potreban dobar piling. Piling je jednako važan za vašu kosu kao i vaše lice i tijelo, a još je važnije raditi ga u ljetnim mjesecima, kada se proizvodi sa SPF-om, slana voda i klor miješaju s potencijalnim zagađivačima s kojima se vaša kosa mora boriti.

Samo šamponiranje nije dovoljno da se riješite nakupina nečistoća, znoja, viška sebuma i proizvoda sza stiliziranje pa je dodavanje pilinga u rutinu njege kose ključno za održavanje zdravlja vlasišta.

image

Piling tjemena je važan dio njege kose nakon ljeta.

PIXABAY

Naime, zdravo vlasište utječe na brži rast kose koja može sporije rasti ne samo zbog loše prehrane i manjka tjelesne aktivnosti, već i zbog neadekvatnih šampona i regeneratora i gomilanja slojeva prljavštine.

Rješenje su pročišćavajući šamponi s voćnim kiselinama koje vrše blag, ali učinkovit piling tjemena te ga osvježavaju. Iako možete koristiti i običnu sol, šećer ili sodu bikarbonu kako biste maknuli nečistoće, ove namirnice mogu biti preagresivne za vaše tjeme, posebice ako imate perut, seboreju ili dermatitis pa je bolje koristiti specijalizirane proizvode.

Evo nekih naših prijedloga piling šampona:

image

Quai Detox Shampoo, Culty Beauty, 208 kn, 27 €.

CULT BEAUTY

Ouai Detox Shampoo

Ovaj šampon pomoći će u detoksikaciji vaše kose i vlasišta od nečistoća koje su nastale nakupljanjem tvrde vode ili pretjeranom uporabom šampona za suho pranje kose.

Sadrži jabučni ocat za uravnoteženje pH razine vašeg vlasišta i micelarnu vodu za uklanjanje masnoće i prljavštine.

image

Rahua Scalp Exfoliating Shampoo, Niche-beauty, 360 kn, 45 €.

Rahua Scalp Exfoliating Shampoo

Ovaj šampon koristi voćne enzime iz zvjezdastog anisa i organske marakuje i manga za čišćenje i pročišćavanje vlasišta.

image

R+Co Acid Wash Cleansing Rinse, SpaceNK, 251 kn, 32,50 €.

SPACENK

R+Co Acid Wash Cleansing Rinse

Jabučni ocat, popularno prirodno sredstvo za čišćenje, glavni je sastojak ovog tretmana. Izvrstan je za korištenje na kraju ljeta za uklanjanje klora i ostataka proizvoda i vraćanje sjaja.

image

Ameliorate Clarifying Shampoo, Look Fantastic, 104,40 kn, 13,92 €.

LOOK FANTASTIC

Ameliorate Clarifying Shampoo

Glavni sastojak ovog šampona je Ameliorateov LaH6 Hydration Complex. Idealan je ako patite od ljuskanja ili svrbeža vlasišta jer ima uravnoteženi pH faktor koji pomaže u regulaciji pH faktora vlasišta.

image

Fable and Mane SahaScalp Wild Ginger Purifying Scrub piling, Cult Beauty, 252 kn, 33,60 €.

CULT BEAUTY

Fable and Mane SahaScalp Wild Ginger Purifying Scrub

Ovaj piling tjemenu daje znatnu količinu vitamina C kroz đumbir, list nima i amlu, a himalajska sol nježno uklanja naslage proizvoda i mrtvu kožu.

Linker
19. travanj 2024 09:08