Korisno je znati!

Hiperpigmentacija sve je češća pojava na koži, a evo i kako je sigurno spriječiti!

Izlaganje na suncu jedno je od načešćih uzročnika pojave fleka, stoga je važno dobro se zaštititi, posebno ljeti.

Pretjerano izlaganje suncu je glavni uzročnik hiperpigmentacije na koži i zato je potrebna pouzdana zaštita od sunca. Kod hiperpigmentacije nastale utjecajem određenih hormonalnih promjena i bolesti, sunce, ali i sve zastupljeniji solarij može pogoršati stanje i zato je zaštita od iznimne važnosti. Mrlje od sunca ili staračke pjege obično nastaju nakon 40. godine života, ali uslijed prekomjernog izlaganja suncu mogu nastati i ranije.

image

Eucerin

PRESS

Kako zaštititi kožu od hiperpigmentacije?

Bez obzira na prirodnu boju vaše kože, zaštita od sunca je važan korak koji možete poduzeti kako biste spriječili hiperpigmentaciju. Sunčeve zrake utječu na kožu čak i za oblačnih dana i zato je važno redovito i temeljito nanositi pouzdanu zaštitu od sunca. Ako smanjite izloženost suncu tijekom dana, također ćete smanjiti mogućnost pojave hiperpigmentacije. Pokušajte se kloniti sunca za vrijeme najintenzivnijeg djelovanja sunčevih zraka i nosite zaštitnu odjeću i šešir kad god je to moguće. Ako već imate hiperpigmentaciju tada će odgovorno ponašanje na suncu pomoći da se postojeće stanje ne pogorša.

Pouzdana zaštita koja sprječava hiperpigmentaciju Vrhunski asortiman Eucerin SUN zaštite kože lica od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože koji ublažavaju probleme s kožom.

image

Eucerin

PRESS

Izaberite svoju nijansu

Za sprječavanje hiperpigmentacije uzrokovane suncem, upoznajte inovaciju iz dermokozmetičkog branda Eucerin – Pigment Control tinted gel-kremu za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ u svijetloj i srednje tamnoj nijansi. Od sada s inovativnim 3x učinkom, pouzdano pruža visoku zaštitu SPF 50+, smanjuje hiperpigmentaciju i zahvaljujući mineralnim obojenim pigmentima trenutno ujednačava ten. Formula je dodatno obogaćena thiamidolom, učinkovitim i patentiranim Eucerin sastojkom koji djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije. Vidljivo smanjuje hiperpigmentacije tijekom vremena i, uslijed redovite primjene, sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

image

Eucerin

PRESS

94% smanjenje hiperpigmentacije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju uspješnost i dobru podnošljivost na svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu i masnu kožu sklonu aknama. Proizvod u primjeni (PiU) je uključivao izjave 86 žena proizvodu.¹ Izjavile su sljedeće rezultate:

· Učinkovito sprječava i smanjuje hiperpigmentaciju izazvanu suncem (94%)

· Trenutno ujednačava ten kože lica (94%)

· Učinkovito i trenutno prekriva nečistoće i nepravilnosti (91%)

· Pruža dugotrajan mat izgled kože (91%)

· Pruža laganu teksturu (99%)

image

s d

FOTOGRAFIJE: PRESS

Pigment Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

• Učinkovito sprječava i smanjuje hiperpigmentaciju izazvanu suncem

• Obojeni pigmenti za ujednačen ten kože lica

• Vrlo visoka pokrivenost u svijetloj i srednje tamnoj nijansi

• Lagana, nemasna formula, neljepljiva tekstura

• Prigodno za sve tipove kože

• Blag miris

Linker
28. svibanj 2023 12:17