Otpuštanje kočnica

Mirisi slobode: Najveći trendovi ove sezone pozivaju nas da uživamo u životu

I kreatori parfema rade u skladu s trendom post-covid otpuštanja kočnica: neki su supermoćni i ekstremno senzualni, a neki su posvećeni najdragocjenijim sastojcima na svijetu.

Smijte se, dišite, uživajte u trenutku, živite svoj san... Prije pandemije te su fraze zvučale poput klišeja, ali sada su mnogi spoznali da ih ne treba uzimati olako, kaže Cecilia Bönström, umjetnička direktorica modne kuće Zadig & Voltaire čiji je parfem Vibes of Freedom nadahnut post-covid "prosvjetljenjem". Novi miris u hit liniji This is Her! opisan je kao esencija slobode i opuštenosti s boemskim šikom.

image

Novi miris u hit liniji This is Her! opisan je kao esencija slobode i opuštenosti s boemskim šikom.

ROMERO JEAN FRANCOIS

U tom duhu predstavljen je i niz drugih noviteta što prizivaju dobru vibru u flower power stilu djece cvijeća - primjerice, Romano Ricci, osnivač parfemskog brenda Juliette has a gun, svoju najnoviju kreaciju Magnolia Bliss posvetio je suvremenim hipijevkama. Mirisi koji slave slobodu prštave su kombinacije cvjetnih i voćnih nota koje asociraju na slasno uživanje u životu, lude provode i pustolovine.

image

Juliette has a gun Magnolia Bliss obogaćen je sočnom notom šljive, edp 100 ml, 910 kn.

PRESS

Općenito je u olfaktornim trendovima zamjetno otpuštanje kočnica. Mnogi ovosezonski mirisi hvale se da su najintenzivniji dosad: totalno neodoljivi, ekstremno senzualni, supermoćni... Takvo nabrijavanje osobito je izraženo kod modernih parfema koji se iz godine u godinu lansiraju kao varijacije na temu, poput linije Black Opium kuće Yves Saint Laurent i linije Flowerbomb kuće Viktor & Rolf.

image

Anya Taylor-Joy za Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid cvjetni buket obogaćen vanilijom i breskvom, edp 50 ml, 677 kn.

PRESS

Ionako opojan Flowerbomb u novoj verziji Ruby Orchid nastoji biti još opojniji, uz grandioznu poruku da je "svijet velika pozornica spremna za nastup, a vi ste njegova glavna zvijezda". Dizajnerski dvojac Viktor & Rolf pobrinuo se da tu tvrdnju potkrepljuje Anya Taylor-Joy, jedna od vodećih glumačkih zvijezda nove generacije.

Čitajte i: Afrodizijaci u bočici: Mirisne note u ovih pet parfema povezane su s umijećem zavođenja

image

Zoë Kravitz za Yves Saint Laurent.

PRESS

I kuća Yves Saint Laurent gradi priču o neodoljivosti Black Opiuma s proslavljenom glumicom u glavnoj ulozi. Mačkasta Zoë Kravitz utjelovljuje ekstravagantnu heroinu današnjice koja se ne boji eksperimentirati. Upravo je novi Black Opium Illicit Green proglašen eksperimentalnim jer, kažu, neobičnim spojem cvijeća s kavom i smokvom izaziva navalu čistog adrenalina.

image

Yves Saint Laurent Black Opium Illicit Green,edp 75 ml, 855 kn.

PRESS

Među najistaknutijim trendovima su i minuciozno osmišljeni mirisi u kojima su glavne zvijezde sami njihovi sastojci, a ne celebrity ličnosti. Primjerice, Francis Kurkdjian lansirao je novo izdanje parfema Oud satin mood koji je posvećen jednoj od najdragocjenijih mirisnih sirovina na svijetu – drvu oud. Parfumerka Dalia Izem posvetila se pak legendarnom irisu, kreiravši za kuću Ex Nihilo profinjen Iris Porcelana. Nadahnuta francuskom tradicijom keramike, vodila se delikatnošću i umijećem baš kao i majstori porculana u svom zanatu. Rezultat je, kaže, mek i nježan parfem poput druge kože.

Linker
20. travanj 2024 00:35