ZDRAVLJE I LJEPOTA

Priuštite si kraljevski tretman uz bogata ulja koja će nahraniti vašu kožu

Ljeti posvećujemo više vremena i pažnje svom tijelu, a njegujuća ulja nove generacije pružaju božanstveno iskustvo.

U svojoj autobiografiji "Zelena svjetla", koja je ovih dana objavljena na hrvatskom jeziku, popularni američki glumac Matthew McConaughey ispripovijedao je jednu beauty katastrofu iz vremena svog odrastanja. Njegova majka Kay, koja je prodavala ulja za njegu lica, nagovorila je sina da ih i sam počne koristiti kako bi mu pročistila ten.

No, umjesto da se riješi onih nekoliko prištića koji su ga mučili, Matthew se nakon nekoliko dana probudio lica punog akni. Ulje mu je začepilo pore i potaknulo upalne procese zbog kojih je morao potražiti pomoć dermatologa. Dugo su ulja za lice i tijelo bila na prilično lošem glasu, no davno su prošla vremena kojih se Matthew prisjetio.

Njegujuća ulja za lice i tijelo u posljednje vrijeme doživljavaju pravu renesansu, i to ne bez razloga.

image

Tata Harper ulje za revitalizaciju kože
120 eura

NET A PORTER
image

Bademovo ulje za podatnu kožu
313 kn

LOCCITANE
image

Mješavina ulja buritija iz Amazonije, ulja sjemenki nara i ulje mongonga koja njeguje kosu i tijelo
380 kn

LEONORGREY
image

Čudesno suho ulje Néroli za lice, tijelo i kosu
194 kn

NUXE

Razvojem tehnologije u industriji ljepote nove generacije njegujućih ulja imaju inovativne formulacije koje hrane i omekšavaju stanice kože te su dovoljno rijetke da ne stvaraju začepljenja pora i ne lijepe se za mrtve stanice kože, a osim što blagotvorno utječu na kvalitetu kože, na njoj ostavljaju ugodan miris i lijep sjaj.

Posebno se preporučuju hladno prešana biljna ulja koja čuvaju kožu od gubitka vlage, a u ovo doba godine, kao priprema kože za izlaganje suncu, ona bogata vitaminom E, kao što su hladno prešana ulja pšeničnih klica, karite maslac, ulje repice ili nerafinirani shea butter. Koju ćete vrstu, tj. mješavinu njegujućeg ulja odabrati ovisi o tome koji učinak želite postići - omekšati kožu, sačuvati njezinu hidratiziranost, suziti pore, suzbiti stvaranje bora..., no ono što je važno znati jest da se ulje nanosi zadnje, nakon svih ostalih proizvoda u vašoj beauty rutini. Razlog je način na koji ona djeluju - sama ne mogu hidratizirati kožu, ali je stvaranjem završnog sloja mogu zaštititi od gubitka vode, omekšati te joj olakšati proces hidratizacije i obnove.

image

Ulje sjemenki francuske šljive i avokada sadrže njegujuće omega masne kiseline koje štite i jačaju lipidnu barijeru kože
370 kn

DERMALOGICA
image

Mješavina 9 ulja
279 kn

THE BODY DREAMER
image

Uma ulje za tijelo
87 eura

NET A PORTER
Linker
16. travanj 2024 12:43